DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

504 okunma

AKP, Reis’in atadığı rektörü dövüyor

ABONE OL
16 Şubat 2022 12:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dursun Gündoğdu yazdı

Ben böylesini ilk defa görüyorum.

Ak Parti Antalya’da, kendi genel başkanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı, her fırsatta öve öve bitiremediği Akdeniz Üniversitesi rektörünü dövmeye başladı.

Tabi bu, ‘Dövmek’ dediğim mecazi anlamda…

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın atama işini eline yüzüne bulaştıran, şaibeli bu bürokratı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in liderliğinde koltuğa oturtanlar, üniversiteden gelen atama dosyasında defolu durum ortaya çıkınca saldırıya geçti.

" alt="">

Ak Parti Antalya Örgütü’nde birileri hatalarını örtmek için ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler…

Öyle ki, iş yeni atanan müdürün şaibesini ortaya çıkaran Akdeniz Üniversitesi’ndeki bürokratların amiri Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı yıpratmaya kadar geldi.

Onlar herhalde, rektör devletin soyulmasına sessiz kalsın, şaibeyi ortaya çıkarmasın ki, beyefendi de makamına rahat otursun istiyorlardı.

AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Korkuteli’de teneffüste seksek oynadığı çocukluk arkadaşını bu koltuğa atatma uğruna elinden geleni yaptı.

Ortaya çıkan şaibeyi de, Antalya’da parti olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte el ele vererek örtmeye çalıştılar.

Atadıkları adamın, üniversitede görevliyken, bitmeyen inşaatın parasını müteahhide ödemesini, inşaatın duvarlarının yapıldıktan hemen sonra çökmesini, inşaatın kusurlarını örtmek için devletin kasasından binlerce lira artı para çıkmasını, bu atamada dahli olanlar normal karşılıyorlardı.

Müdürün 700-800 bin liralık bu şaibesini görmemeye çalışanlar, eşinin de şaibeli bir şekilde öğretim görevlisi olarak atanma durumu ortaya çıkınca ne yapacaklarını şaşırdılar.

Şaibe ailenin her yerinden fışkırıyordu…

Birileri bu ayıpları kamuoyu nezdinde kapatmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bile karşılarına alacak tavırlar içine girdiler.

Antalya’da yerel yandaş medyaya talimat verildi, milli eğitime olan bu atamanın ne kadar şahane olduğu yazıldı, çizildi.

Şaibeden dosyası bulunan müdür, göklere çıkarıldı.

Ne bulunmaz Hint kumaşı olduğu anlatıldı.

Yerel gazetecilerin yazdıkları bu iki şaibeyi de örtmeye yetmeyince, bu kez birileri de, iktidara yakın Yeni Şafak’ın eski Genel Yayın Müdürü İbrahim Karagül’ü devreye soktu.

İki yıl önce Reis’in çevresinden aforoz edilen Karagül, kendi haber sitesinden, bu köşenin müdavimlerinin daha önce okuyup hatim ettiği, Akdeniz Üniversitesi’nin eski defterlerini karıştırmaya başladı.

O da yetmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ’Her ay 10 bin dolar avanta alan milletvekili’ suçlamasına maruz kalan, şu sıralar Külliye’nin hazzetmediği isimlerden eski AKP Milletvekili Metin Külünk’e bu haber sosyal medyada paylaştırıldı.

Rektörü yıpratmayı amaçlayan bu hareketler tutar mı?..

Birileri, milli eğitime yapılan bu atamayı aklayıp paklayabilir mi?..

Bekleyip göreceğiz.

Ama, tarihe geçen şu oldu;

Bir parti, son seçimde büyükşehiri, ilçe belediyelerini kaybetmiş bir il başkanının önderliğinde, kendi genel başkanlarının atadığı bir rektörün yoluna, ‘İstemezük’ parkelerini döşemeye başladı.

Ne uğruna?..

Adı şaibeli işle anılan birinin müdür olarak atanması uğruna…

Peki, rektörü yemeye güçleri yeter mi?..

Sanmam…

Erdoğan’ın gerçeği öğrenmesi halinde, kimi ‘Ham’ yapacağı da belli olmaz.

En az 10 karakter gerekli