DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

182 okunma

ALANYA’DA GAZETECİLER 3 PARÇAYA BÖLÜNDÜ

ABONE OL
23 Şubat 2022 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde görev yapan gazetecilerin bağlı olduğu Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nden kopanlar kısa adı ALGC olan Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’ni kurdu. Mehmet Ali Dim, daha önce de Küresel Gazeteciler Konseyi’ni faaliyete geçirmişti.

Alanya’da gazeteciler deyim yerindeyse kıpır kıpır…  Uzun yıllar Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yapan Mehmet Ali Dim’in koltuğuna Gaye Coşkun’un oturmasıyla başlayan kopmalar sürüyor. Dim, cemiyet başkanlığı seçiminin hemen ardından Küresel Gazeteciler Konseyi’ni kurmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde faaliyetlerini Ankara merkezli olarak sürdürmeye başlamıştı.

Konsey, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğiyle devletler arası bir misyon üstlenmişti. Gelirinin büyük bir bölümünü de bu organizasyonlardan elde ettiği iddia edilen Küresel Gazeteciler Konseyi, kurum ve şahıslardan alınan bağışlarla ilgili de yakın zamanda gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Dim’in bir çalışanının, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne sahte kimlik kullanan bir kişinin üye yapıldığına yönelik ihbar ortalığı karıştırmıştı. Bu kişinin Dim döneminde üye yapıldığı ortaya çıkınca, Gaye Coşkun yönetimindeki cemiyet, ihbarda bulunanı da dernekten atmıştı. Bu gelişme üzerine Mehmet Ali Dim’in gazetesinde çalışanlar toplu olarak cemiyetten istifa etmişti.

Dün ise yeni bir gelmiş oldu. Alanya Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin bir bölümünü daha kaybetti. 100 üyesi  bulunan cemiyetten en az 30 kişi istifa ederek, kısa adı ALGC olan Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’ni  faaliyete geçirdi.

" alt="">

ALGC Kurucular Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Gerçek gazeteciler ile basın emekçilerinin cemiyeti, meslektaşlarımıza ve Alanyamıza hayırlı olsun” dendi.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Kesen’in olduğu yeni cemiyette,  Mesut İlhan, Teoman Eriş, Zeliha Oner, Kübra Kaş, Mehmet Ali Parmaksız ve Ramazan Kurnaz kurucu üye olarak yer aldı.

Web sitesi adresi www.alanyaagc.org olan Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşuna ilişkin kamuoyuna bir açıklama yapan ALGC Kurucular Kurulu, şu ifadelere yer verdi: “Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC) olarak öncelikli hedeflerimiz, gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini, mesleğimizin geleneklerini ve ahlak ilkelerini korumak, meslektaşlarımızı ve üye kuruluşlarımızı yüceltmek, maddi ve manevi her açıdan ilerletmektir. Cemiyetimiz vasıtasıyla güzel Alanyamıza ve ülkemize hizmet etmek de görevlerimiz arasındadır. Gerçek gazeteciler ile basın emekçilerinin cemiyeti, meslektaşlarımıza ve Alanyamıza hayırlı, uğurlu olsun. Saygılarımızla.” /GÜN HABER

En az 10 karakter gerekli