DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061,67%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

292 okunma

ALMANLAR HER ŞEYE RAĞMEN TATİLE ÇIKACAK

ABONE OL
18 Mart 2022 10:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tourism Today Almanya Temsilcisi İbrahim Bağ, Türkiye’nin önemli pazarlarından Almanya’daki son gelişmeleri değerlendirdi. İbrahim Bağ, yükseliş gösteren insidans değerleri, hastaneye yatış ve artan ölüm oranları nedeniyle kısıtlamaların kaldırılmasının 02 Nisan tarihine erteleneceğini söyledi. Bağ: “Buna rağmen Almanlar tatile çıkacak” dedi.

İbrahim Bağ, Almanya’daki son durumu şöyle değerlendirdi: “Ardı ardına yaşadığı pandemi dalgaları sonucunda ciddi önlemler alan Almanya, aldığı bu önlemlerle pandemiyi kontrol altına almıştı. Büyük tepki çekmesine rağmen alınan önlemler vaka ve ölüm sayılarında ciddi oranda düşürmüştü. Ekonomik hayatın devam etmesini de isteyen Almanya, vaka ve ölüm oranlarındaki düşüşler sonrasında kısıtlamaları hafifletmeye başlamıştı. Hatta Almanya, önemli bir karar alarak bugünlerde kısıtlamaları ciddi bir şekilde rafa kaldırmayı planlıyordu. Ancak insidans, vaka ve ölüm oranlarının yükseliş trendine geçmesi ile Almanya, kısıtlamaları kaldırmayı erteledi.

Yapılan görüşmelere göre tüm eyaletler kısıtlamaları gevşetmeme kararı almayı planlıyor. Almanya’da vaka sayısı 197 bine, insidans değeri 1650’ye çıktı. Oranlar yükselirken Almanya’ya gelen 180 bin Ukraynalı göçmenin büyük bir kısmının da aşısız olduğu düşünülüyor. Böyle olunca Almanya’daki kısıtlamaların devam edeceği öngörülüyor. Kısıtlamaların kaldırılması 2 Nisan’a ertelendi. Bu doğru bir karar olarak görülüyor. Çünkü bu konuda halkın ve otoritelerin bir itirazı yok.

Peki, bu durum Alman turisti nasıl etkileyecek? Almanlar, bu sene tatile çıkacak mı? Bu soruların cevabı belli. Almanlar ve etnik pazar ne olursa olsun bu sene tatile çıkacak. Hatta Almanya’da enflasyon ve tedarik konusunda da sıkıntılar baş göstermeye başladı. Buna rağmen insanlar tatil yapmak için fırsat kolluyor. Almanya’da yaşayan Türkler zaten tatile çıkacaktı. Gelişmeler sonrasında Almanların durumu merak konusuydu. Ancak Almanlar da tatil planlarında bir değişiklik yapmayacak gibi görünüyor. Bu noktada ekonomik hayatın devamını isteyen Alman hükümeti de tatilcilere bir engel çıkarmayı planlamıyor.” TOURISM TODAY

" alt="">

En az 10 karakter gerekli