DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22471881,16%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

150 okunma

ANTALYA TABİP ODASI BAŞKANI ŞAHİN.. ‘CAYDIRICI YASA İSTİYORUZ’

ABONE OL
25 Ocak 2022 15:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yeni ekleniyor. Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin şiddet olaylarında, saldırganların yeterince ceza almadığını, cezaların artırılması gerektiğini söylüyor.

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, Hemşire Ömür Erez’in öldürülmesi üzerine sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Şahin, etkin ve caydırıcı bir ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ talep etti. Şahin, “Son yıllarda sağlık çalışanlarına şiddet giderek artıyordu. Pandemiyle hiç de hız kesmedi. En fedakâr çalışanlar, sağlık çalışanları şiddetten fazlasıyla nasibini aldı. Bizim hizmet sunduğumuz alanlar güvenli olmaktan çıktı. Çalışanlarımız; hekimler, sağlık çalışanları işlerini yaparken güven içinde olmak istiyorlar” dedi.

Şahin konuşmasında, “Bu bazen sağlık hizmetini sunarken meslekli bağımsızlığımızı tehdit eder hale geldi. Hastaya olmayacak bir durumu anlatırken neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için hepimiz tedirgin ediyor. Özellikle acil çalışanları, aile sağlık merkezlerinde çalışan arkadaşlarımız yoğun bakımlarda çalışanlar şiddetten çok fazlasıyla payını alıyor” ifadelerine yer verdi.

SORUN CEZASIZLIK

Son dönemde yaşanan aile sağlık merkezindeki yaşanan hemşire Ömür Erez’in bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ‘bardağı taşıran son damla’ olduğunu kaydeden Şahin, “Son 10 yıldır etkin bir şiddet yasası istiyoruz. Caydırıcı olmasını istiyoruz. Hatta hayatı tehdit eden, bazen yaralama, bazen hayata kast eden kişiler tutuksuz yargılandı ya da yeterince karşılığını almadılar. Bu cezasızlık hali bizi çok rahatsız ediyor. Toplumda bir şiddet sarmalı var ama toplumda şiddette olağan bir hal aldı. Burada en büyük sorun cezasızlık” diye konuştu.

" alt="">

“VATANDAŞLA YAN YANAYIZ”

Nursel Şahin, nitelikli sağlık hizmeti olmaması nedeniyle doktor ve vatandaşın karşı karşıya geldiğini söyledi. Şahin, “Sağlık sisteminin getirdiği yük, bu sağlık hizmeti karşısında hem vatandaş tarafından hizmetin alınamaması ve nitelikle bir sağlık hizmetinin olmaması bir huzursuzluğa neden olan şey. Biz biliyoruz ki; iyi bir sağlık sistemimiz olsa hem hekimlerimiz hem sağlık çalışanlarımızı fedakârca çalışıyor. Karşı karşıya olduğumuz bir yerde değiliz yan yanayız.  Hastalıklarını iyileştirmek dertlerine deva olmaktan yanayız” dedi.

HEKİMLER HUZURSUZ

Hekimlerin bazı ilaçları yazamaması vatandaşların randevu alamaması gibi sağlık sistemindeki aksaklıklar nedeniyle vatandaş ve hekimin karşı karşıya getirildiğini ifade eden Şahin,  “Sistem bir miktar bu sağlıksızlığı körüklediği için randevu alamamaktan tutun, beş dakikada yeterince vatandaşı tatmin eder bir sağlık hizmeti alamamaktan tutun. Bazı hekimlerinden bazı ilaçları yazamaması bazı raporların sağlanamamış gibi sistemin getirdiği olumsuzluklar var. Bunlar bizi sanki hastalarla bizi karşı karşıya getiriyor” diye konuştu.

YASALAR BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİ

Başkan Şahin son olarak etkin bir şiddet yasasını yıllardır talep ettiklerini, vurgulayarak şunları kaydetti: “Bir an önce meclisin buna kulak vermesini istiyoruz. Bu cezasızlık halini vicdanı rahatlatmayan bu cezaların düzeltilmesini istiyoruz.  Bazen öyle oluyor ki o yerde hizmetimizin aksamasına neden oluyor. Ya da o bölgeye hizmet eden bir tane hekimimiz oluyor. Bu tür şeyler hem hizmeti aksatıyor hem vicdanlarımızı ciddi bir şekilde yaralıyor. Türkiye’deki barışçıl düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç var. Toplum olarak hepimizin rahatlayama ihtiyacı var.” /

VARIŞ HABER – ÖZEL – YALÇIN KÜÇÜK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP