DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20424606,20%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ANTALYA’DA CHP’Lİ HİÇBİR BAŞKAN MAL BEYANINI BELEDİYEYE ASMADI
98 okunma

ANTALYA’DA CHP’Lİ HİÇBİR BAŞKAN MAL BEYANINI BELEDİYEYE ASMADI

ABONE OL
8 Nisan 2024 18:07
ANTALYA’DA CHP’Lİ HİÇBİR BAŞKAN MAL BEYANINI BELEDİYEYE ASMADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha önce belediye başkanlarının seçildikten sonra mazbatalarını alır almaz mal varlıklarını belediyeye asacaklarını açıklamıştı. Özel her yıl bu işlemin tekrarlanacağını ifade ederek, “O maaşla o iş olur mu diye bakacağız” dedi. Antalya’nın 17 belediyesini alan CHP’de hiçbir başkan mal varlığını asmadı. Gözler CHP’li başkanlarda…

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri tamamlandı. CHP Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attı. Seçim çalışmaları sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel şeffaf belediyecilik mesajını vermişti. Bununla da yetinmeyen Özel yaptığı konuşmada, “Belediye başkanları seçildikleri gün belediye giderek mal varlıklarını asacaklar. Her yıl yeniden mal varlıklarını asacaklar. Bakacağız o maaşla o iş olur mu? Bizim başkanlarımıza güvenimiz tam. Onların da kendilerine güveni tam” demişti.

GÖZLER BELEDİYE BAŞKANLARINDA

Seçimlerde Antalya’da CHP büyük bir başarı kazandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra 19 belediyeden 16’sını kazanarak rekor kırdı. Antalya Büyükşehir’i Muhittin Böcek, Muratpaşa’yı Ümit Uysal, Kepez’i Mesut Kocagöz, Konyaaltı’nı Cem Kotan, Döşemealtı’nı Menderes Dal, Aksu’yu İsa Yıldırım kazandı. Batı ilçelerinde Kemer’de Necati Topaloğlu, Finike’de Mustafa Geyikçi, Elmalı’da Halil Öztürk, Demre’de Fahri Duran, Kaş’ta Erol Demirhan, Korkuteli’nde Saniye Caran başkan oldu.

DOĞU İLÇELERİNİ DE SÜPÜRDÜ

" alt="">

Antalya’nın doğusunda da durum farklı değil. Serik’te Kadir Kumbul, Manavgat’da Niyazi Nefi Kara,  Alanya’da Osman Tarık Özçelik, Gazipaşa’da Mehmet Ali Yılmaz, Akseki’de İlkay Akça belediye başkanı oldular. Başkanlar mazbatalarını aldılar. Düzenlenen törenler sonrası makamlarına da oturdular. Ancak henüz mal varlığını belediyeye asan belediye başkanı olmadı. Seçmenin gözü CHP’li belediyelere çevrildi.

SEÇMEN MERAK EDİYOR

Özel’in açıklamasının çok yerinde olduğunu belirten seçmen, “Bu konu sürekli sulandırılıyor. Başkanların mal beyanlarını halka açık bir şekilde yayınlamaları ve bunu her yıl tekrarlamaları belediye başkanlarını da rahatlatacaktır” dediler. /GÜNDEM

En az 10 karakter gerekli