DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22483611,14%
Antalya
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR
167 okunma

ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

ABONE OL
3 Şubat 2022 12:42
ANTALYA’DA KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya, kuvvetli rüzgar ve yağış etkisi altında. Kentte şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar ve çatılar devrilirken yağışla birlikte su seviyeleri yükseldi, restoranları su bastı. Kentte kuvvetli rüzgar ve yağış, zaman zaman şiddetini artırarak etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, rüzgarın hızı Kemer ilçesinde 120, Serik ilçesinde 85, Konyaaltı ilçesinde ise 73 kilometreye ulaştı.

Kentte Manavgat ilçesi Beşkonak bölgesinde son 24 saatte metrekareye 104,7 kilogram, Elmalı ilçesinde ise 98 kilogram yağış düştü.

Antalya’da yağışın akşam saatlerinden, kuvvetli rüzgarın ise öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi.

Kent merkezinde rüzgar nedeniyle bazı caddelerdeki ağaçlar devrildi. Ayrıca Konyaaltı Sahili ve falezlerde dev dalgalar oluştu.

" alt="">

Kaleiçi Yat Limanı’nda bekleyen balıkçılar, teknelerinin dalgalardan zarar görmemesi için çaba gösterdi. 

RÜZGAR EVİN ÇATISINI UÇURDU

Döşemealtı ilçesindeki bir evin çatısı uçtu. Polis ve itfaiye ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Aynı zamanda yağışın etkili olduğu bölgelerde su birikintileri meydana geldi.

Yağış, Manavgat Irmağı’nda da su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Suyun yükselmesi nedeniyle Manavgat Şelalesi’nin alt ve üst kısımları birleşti ve çağlayan görünmez hale geldi. Şelale çevresindeki seyir terası ve bazı restoranları da su bastı. 

ANTALYA’DA HORTUM ÇİLEK VE DOMATES SERALARINI VURDU

Öte yandan, Antalya’nın Serik ilçesinde meydana gelen hortum ve fırtına seraları yıktı. Hortum anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Serik ilçesine bağlı Kadriye ve Çakallık mahallelerinde meydana gelen hortum ve fırtına seraların bulunduğu bölgede ilerlerken, domates ve çilek ekili seralarda zarara neden oldu. Bir süre ilerleyen hortum daha sonra gözden kayboldu. Hortum sonrası çiftçiler seralarında zarar tespiti yaptı. Hortumun seraların üzerinde bulunan naylonları uçurması ise yakında oturan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

‘ÇİLEK VE DOMATES SERALARI ZARAR GÖRDÜ’

Hortumu cep telefonuyla görüntüleyen Bayram Gül, Hortumu evden görüp cep telefonuyla çekmeye başladım. Burada çilek seralarına zarar verirken, başka yerlerde domates seralarına zarar verdi. İçerideki ürünler daha toplanacaktı. Muşambalar açıldı, fırtına olduğu için tamir de yapılamıyor. Yağmur yağarsa daha çok zarar göreceğiz dedi.

‘ÜRETİCİLERİMİZ ZARAR GÖRDÜ’

Kadriye Mahalle Muhtarı Süleyman Çalışkan, Hortum ve fırtınadan bazı üreticilerimiz zarar gördü. Zarar gören üreticilerimiz beni arayarak durumlarını bildirdi. Rüzgar ve yağmurun durmasından sonra üreticilerimizin zararlarını tespit ederek onlara yardımcı olmaya çalışacağız diye konuştu. /TRT HABER

En az 10 karakter gerekli