DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22471881,16%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

207 okunma

DİKKAT! OTOBÜSLER KONTAK KAPATACAK

ABONE OL
3 Şubat 2022 13:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, gelen akaryakıt zamları sonrasında belediyeden aldıkları desteğin yeterli olmadığın belirterek önümüzdeki hafta kontak kapatacaklarını açıkladı.

MAZOT ÜCRETİNİ KARŞILAMIYOR

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, 4 bin 89 Özel halk otobüsü ve belediyeye ait 163 otobüsün hizmet verdiğini belirterek, özellikle 4 bin 89 esnafın belediyeden aldıkları desteğin mazot ücretlerine bile yetmediğini söyleyerek “Biz günlük çalışıyoruz ve Büyükşehir Belediyesi’nden bizim paralarımız yatıyor. Geçen ay hesabıma geçen para belediyenin vermiş olduğu desteklerle birlikte, toplam 35 bin lira. Arabam 31 milyar 545 lira mazot yakmış, şoförlerimiz 8 bin liradan aşağı çalışmıyor. Şu an belediyeden hesabımıza yatan parayla mazot alamıyoruz” dedi.

SÖFÖRLERİN PARASINI ÖDEYEMİYORUZ

Arabaları önümüzdeki hafta çalışmaya çıkarmayacakların kaydeden Arslan, “Belediye önümüzdeki hafta maliyetlerimiz kadar destek sağlamazsa araçlarımızı durduracağız.  Şoförlerimizin parası ödeyemediğimiz için çalıştıramayacağız. Belediye yetkilerine durumu ilettik. Pazardan pazara bizim araçların çıkış planları yapılıyor. Kendilerinden bu hafta netice alamazsak; Pazar günü rotasyonda çalışma planına alınmamasını isteyeceğiz” diye konuştu.

" alt="">

MALİYETİMİZİ TALEP EDİYORUZ

Belediye yetkililerinden henüz bir yanıt almadıklarını, beklemede olduklarını ifade eden Yasin Arslan, “Sonuç itibarıyla İstanbul’da esnafın maliyetleri kadar ödeme yapılıyor. Evini ailesini geçindirecek kadar bir ödeme yapıyor. Kayseri’de aynı şekilde maliyetler karşılanıyor. Bursa’da sağlanıyor. Biz de esnaf grubu olarak çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bizim 70 bin lira maliyetimiz var. Büyükşehir Belediyesi kendi de otobüs işletiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 100 milyar maliyeti var. Taktir kendilerinin. Biz maliyetimizi talep ediyoruz” dedi.

YASİN ARSLAN’IN ATTIĞI TWEET

Başkan Arslan sosyal medya üzerinden, “Halkımızdan çok özür dileyerek yıllardır verdiğimiz toplu taşıma hizmetimizi yolcu verileri gelirlerimizin çok düşmesi gelir ve giderlerimiz karşılayamamamız sebebi ile önümüzdeki hafta itibariyle verememek ile karşı karşıyayız. Gelir 35 bin gider 70 bin takdiri sizlere bırakıyorum” şeklinde tweet atarak kamuoyun durumu aktardı.

BİZLER SİYASET YAPMIYORUZ

Arslan, otobüsçü esnafının sesini duyurmak istediklerini  belirterek “Devletimize ücretsiz hizmet eden tek esnaf grubu olarak akaryakıttan ÖTV, KDV kaldırılsın istiyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli