DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

446 okunma

GEÇEN HAFTADAN KALANLAR

ABONE OL
25 Ocak 2022 14:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“İYİ PARTİ ‘MERAL AKŞENER FUN CLUB’A DÖNDÜ”.. DEDİ VE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Vedat Yenerer, partideki görevlerine son verilmesinin ardından istifa etti. Yenerer, istifa açıklamasında zehir zemberek ifadeler kullandı. Eski partililerine sert eleştiriler yönelten Yenerer, “Bana göre il il dolaşıp, mücadele ederek kurduğumuz partimiz zaman içinde Meral Akşener Fun Club’a dönmüş durumdadır” dedi.

TÜRKİYE ARNAVUTLUK’A YÜZLERCE DEPREM KONUTU TESLİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, “Bugün toplam 522 konutu içeren, yaklaşık 42 milyon avroya mal olan evleri teslim ediyoruz. Her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

" alt="">

21 BİN KADINDAN ‘NEREDE KALMIŞTIK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde AK Parti Kadın Kolları’nın başlattığı “Nerede Kalmıştık” projesi ile eğitimini yarıda bırakmış 21 bin 176 kadın okul diploması almak için başvuruda bulundu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “21 bin 176 kadından 17 bin 161’i lise ve 3 bin 715’i ortaokul eğitimini tamamlamak için başvurdu. Bu sayı beklediğimizin de üzerinde oldu. 4 yıl sonra mezunlarımız olacak” dedi.

EZBER BOZAN ARAŞTIRMA.. “KAÇINILMAZ SON HIZLANDI”

Gezegenimiz Dünya evredeki milyarlarca galaksinin aksine aktif durmada. Ancak bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. İsviçreli Bilim insanları bu kaçınılmaz sonun sanılandan daha hızlı gerçekleşeceği sonucuna ulaştı. İsviçre’de yapılan bir araştırma Dünya’nın iç kısmının beklenenden daha hızlı bir şekilde soğuğu sonucuna ulaştı. Söz konusu sonuçlara göre, gezegenimiz Merkür ve Mars gibi daha önce düşünülenden çok daha hızlı bir şekilde inaktif hale gelecek.

MAHKEMELERDE TAHLİYE VE KİRA DAVALARI PATLADI

Artan kira fiyatları kiracı ile ev sahiplerini daha sık karşı karşıya getiriyor. Enflasyonun üstündeki kira zamları sonrasında kira tespit ve tahliye davalarının sayısı önceki yıllara oranla artış gösterdi. Sulh ve icra hukuk mahkemelerinde görülen kira tespit ve kira tahliye davalarının, toplam dava sayısına oranının bir yılda yüzde 10’lardan yüzde 20’lere çıktığı belirtilirken, genel davalar arasında ilk sıralara yükseldiği ifade ediliyor. Koşulların böyle sürmesi halinde bu tür davaların gelecek 1-2 yıl daha mahkemelerin ana konuları olacağı söyleniyor.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇİFTLİK GİBİ FAKÜLTE.. NE ARARSAN VAR

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde hayvansal ve tarımsal işletmelerde Ar-Ge ve proje amaçlı yetiştirilen ve ‘Akademi Çiftlik’ markası adı altında üretilen süt, yoğurt, peynir, ayran, tereyağı kaymak, tavuk, bıldırcın, yumurta, zeytin, çilek, kavun, enginar, patlıcan, biber, tropikal meyve gibi organik ürünler satış ofisinde satılıyor. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, bir yıldır Akademi Çiftlik ürünlerinin üretim kapasitesini ve çeşitliliğini artırdıklarını söyledi.

HDP’DEN İYİ PARTİ-CHP İTİRAFI.. ‘İSTEDİĞİMİZİ YAPIYORLAR RAHATIZ’

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, İttifak ortakları CHP ve İYİ Parti’nin değiştiğini söyledi. Piroğlu, “Biz CHP veya İYİ Parti’nin ne dediğiyle çok uğraşmıyoruz. Dün yapılmayan işleri yapıyorlar, o yüzden rahatız” dedi. Piroğlu, temel hedeflerinin AK Parti iktidarını yıkmak olduğunu ifade etti. Bunun için HDP’nin üstüne düşeni yapacağını söyleyen Piroğlu, “Yerel seçimlerde de biz bu taktiği izledik” diye konuştu.

‘SERÇEYSEN SERÇELİĞİNİ BİL, SAKIN KUZGUNLUĞA HEVES ETME’

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. “Biz kimsenin avukatı değiliz ama mesele dinimiz olunca sözümüzü kimseden esirgemeyiz. Bizim derdimiz ve sorun ettiğimiz konu tarikat ve cemaatlerden ziyade, yüce dinimize yönelik suçlamalardaki sinsiliktir. (Sezen Aksu) Yazdığı ucube şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva’ya cahil diyen sorumsuz ve şuursuz sanatçıya diyorum ki: Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” dedi.

TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ EN BÜYÜK HİPODROMU.. ANTALYA’DA AÇILDI

Adana Yeşiloba, Ankara 75. Yıl, Bursa Osmangazi, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul Veliefendi, İzmir Şirinyer, Kocaeli Kartepe ve Şanlıurfa’nın ardından Türkiye’nin 10’uncu ve en büyük üçüncü hipodromu, Antalya’da açıldı. İlk yarışların da yapıldığı açılış töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Sanayi devrimine kadar dünyanın tarihi at sırtında yazıldı. Ordular taşındı, ülkeler fethedildi” dedi.

MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM TEKLİFİ.. TBMM’DE KABUL EDİLDİ

Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre memurların aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’e yükseltilecek. Emeklilerin en düşük aylığı ise 1500 liradan 2500 liraya çıkacak. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

ASAT’TA 3 YILLIK TOPLU SÖZLEŞME

Antalya ASAT Genel Müdürlüğü ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Antalya Şubesi arasında 2 bin 95 işçiyi kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun imza attığı sözleşme ile en düşük kadrolu işçi maaşı 6 bin 750, İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı en düşük işçi maaşı ise 5 bin 400 lira oldu. 

ANTALYA’NIN 5 ANTİK KENTİNİN 5 ENDEMİK BİTKİSİ KORUMA ALTINDA

Antalya’nın her yıl milyonlarca turist ağırlayan 5 antik kentin 5 antik bitkisi, ‘Apollo’dan Athena’ya Antik Kentler Endemik Çiçekler’ adlı proje kapsamında koruma altına alındı. Projenin koordinatörü AÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, ANTOK Başkanı Doç. Dr. Gökhan Deniz, Phaselis’te yetişen burçak, Perge’nin hava civası, Side’nin canavar otu, Aspendos’un orkidesi ve Termessos’un çiğdeminin artık koruma altına alındığını belirtti.

TÜRKİYE’NİN GURUR GÜNÜ.. AVRUPA’DA İLK KEZ KULLANILACAK

Türkiye’de Karsan tarafından üretilen yerli elektrikli otobüs Norveç’te kullanılmaya başlanacak. Konuya ilişkin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin gurur günlerinden biri daha’ deyip paylaşımda bulunan Bakan Varank, ‘Avrupa’da ilk kez, insansız bir otobüs toplu taşıma sistemine entegre edilerek şehir trafiğinde kullanılacak.’ ifadelerini kullandı.

TONGA’DA YANARDAĞ PATLAMASI.. DÜNYAYI ALARMA GEÇİRDİ

Tonga’da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlaması tüm dünyanın gündemindeydi. Patlamayı araştıran İngiliz bilim adamları, patlamada ortaya çıkan duman bulutunun yeryüzünden 55 kilometre yüksekliğe çıktığını ve duman bulutunun uzaya giden yolu yarıladığını açıkladı. Volkanik bir bulut için “daha önce duyulmamış yükseklikler” olduğu ifade edilirken NASA bilim adamları ise patlamanın kuvvetinin Hiroşima’ya atılan nükleer bombadan 500 kat daha güçlü olduğunu aktardı.

En az 10 karakter gerekli