DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700,73%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘GÜLAY EROĞLU’NUN KADINLARI’ SERGİSİ MÜZEDE AÇILDI
303 okunma

‘GÜLAY EROĞLU’NUN KADINLARI’ SERGİSİ MÜZEDE AÇILDI

ABONE OL
18 Mart 2022 09:47
‘GÜLAY EROĞLU’NUN KADINLARI’ SERGİSİ MÜZEDE AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın ünlü ressamlarından Gülay Eroğlu, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığın arttırılması adına kadın portrelerinden oluşan resim sergisi açtı.

Antalya Müzesi’ndeki sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, ressam Gülay Eroğlu’nun ‘kadın’ konulu eserlerine övgü yağdırdı.

SELÇUKLU MOTİFLERİNİ İŞLEDİ

Ressam Gülay Eroğlu’da ‘Gülay Eroğlu’nun Kadınları’ isimli 6’ncı kişisel resim sergisinde yer alan yağlıboya çalışması kadın portrelerinin her birinde Selçuklu yıldızı, çift başlı kartal, ahşap rahle, 13’ncü yüzyıldan kalma Selçuklu halısı ve mezar taşları üzerindeki motifleri kullandığını anlattı.

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN

" alt="">

“Sergimi toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığın arttırılması adına açtım” diyen ressam Gülay Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu motiflerin ayrı, ayrı anlam ve sembolize ettiği duygu ve durumlar var. Ben bu duyguları kadınlarla birleştirdim. Çocuk gelinlere yönelik ya da zorla elinden çocukluğu alınmış ve hatta yaşam hakkı elinden alınmış kadınlara gönderme yapmak istedim. Amaç ne kadın ne erkek olmak, insan olmak, insanca eşit şartlarda yaşamaktır.”

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan, plastik sanatlar sanatçısı olarak hayatına devam eden, atölyesinde güzel sanatlar lisesi ve fakültelere öğrenci kazandıran ressam Gülay Eroğlu’nun birçok eseri de ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazandı. /GÜN HABER

En az 10 karakter gerekli