Akseki Ekşi Tarhana Çorbası, Akseki Filizli Pilavı, Akseki Saraylı Tatlısı,Akseki Çimi Peyniri ve Akseki kurabiyesinden oluşan beş lezzet düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.
Antalya Valiliği`nce İl genelinde başlatılan coğrafi işaret seferberliği devam ediyor.
Kumluca ve Kemer`in ardından Akseki de yüzyıllardır sofralarını süsleyen 5 yöresel lezzetle coğrafi işarete aday.
Akseki Ekşi Tarhana Çorbası, Akseki Filizli Pilavı, Akseki Saraylı Tatlısı, Akseki Çimi Peyniri ve Akseki kurabiyesinden oluşan beş lezzet düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.
Türk sivil mimarisinin Akseki`de yer alan en güzel örneklerinden biri olan Hakime Hanım Konağı`nda gerçekleşen etkinlik Türk damak tadı ve estetik anlayışını bir araya getirdi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin`in de hazır bulunduğu etkinlikte katılımcılar bir yandan Akseki`nin coğrafi işarete aday beş lezzetini tadarken diğer yandan 150 yıllık Osmanlı yapısı içinde geleneksel Türk yaşam tarzını yakından tanıma fırsatı buldu.
Etkinlikte konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin Antalya tarihinin önemli bileşenlerinden biri olan Akseki’de kültürel değerleri titizlikle korumaya ve tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü`nün koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte tanıtımı yapılan 5 lezzetten 4`ü için coğrafi işaret tescil süreci devam ederken Akseki kurabiyesi için başvuru çalışmaları devam ediyor.
Coğrafi işaret tescili, ürünlerin otantik kimliğini korurken, yerel ekonominin canlanmasına ve markalaşmaya katkı sağlıyor. /TRTHABER