Kumluca Gardıç bıçağı, Kumluca Beydağı fasulyesi yemeği, Kumluca ince Patlıcan yemeği ve Kumluca Urgan fasulyesi yemeği için coğrafi işaret süreci başlatıldı.
Türkiye`de Modern seracılığın başladığı yer olarak kabul edilen Antalya`nın Kumluca ilçesi geleneksel değerlerini yaşatmaya da devam ediyor.
Ülkemiz yaş meyve sebze ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan İlçe geleneksel mutfak ve el işçiliği kültürünü yüzyıllardır nesilden nesile aktarıyor.

Kumluca; Antalya`da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü`nce başlatılan coğrafi işaret seferberliğine üç yemek ve kendine özgü bıçak işçiliği ile katılarak yörenin yerel değerlerinin yaşatılması yönünde önemli bir adım attı.
Kumluca sofralarını asırlardır süsleyen Kumluca Beydağı fasulyesi yemeği, Kumluca ince Patlıcan yemeği, Kumluca Urgan fasulyesi yemeği ve Kumluca Gardıç bıçakçığı için başlatılan coğrafi işaret süreci yapılan bir törenle duyuruldu.

Kumluca kaymakamı Bahadır Güneş ve kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin hazır bulunduğu törende coğrafi işaret süreciyle yerel ekonominin kalkındırılması ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğine dikkat çekildi.
Antalya`nın batı ilçelerinden Kumluca`nın coğrafi işarete aday üç yemeği ata tohumu malzemeler kullanılarak yapılırken yörenin kendine has yöntemlerle imal edilen Kumluca Gardıç bıçağı günümüzde iki usta tarafından üretilmeye devam ediyor. /TRTHABER
