GEÇMİŞTEKİ TASARIMLAR GÜNÜMÜZE UYARLANIYOR
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak çeşitli ürünleri ortaya çıkardıklarını aktaran Emine Kal Erkal, “Yiyecek içecek alanında tarhana tostu, tarhana kurabiyesi gibi inovasyonal çalışmalar mevcut. Diğer alanlarımızda ise öncelikle geleneksel alanlarımızı araştırıp belgeliyoruz ve kitap haline dönüştürüyoruz. Aslına uygun olarak tasarımları günümüze uyarlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.
'TÜRKİYE KÜLTÜR DENİZİ'
Türkiye'nin çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Emine Kal Erkal, “Bizler de Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak vizyonumuza uygun Antalya, Burdur, Isparta yörelerinin öncelikle geçmişini araştırıp bunların patentini aldık. Öncelikle bu ürünlerin bu alanlara ait olduğunu tescil ettik. Bu ürünlerden yola çıkarak yeni tasarımlar ürettik. Bunların da patenti kurumumuz tarafından alınmış oldu' dedi.
'GEÇMİŞE DOKUNMAK İNSANLARI MUTLU EDİYOR'
Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki olgunlaşma enstitülerini ziyaret eden misafirlerin ürünleri görerek mutlu olduğunu ifade eden Emine Kal Erkal, “Geçmişe dokunmak insanları mutlu ediyor. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz elbette ki. Biz mutluyuz. Güzel bir iş yaptığımızı biliyoruz. Elbette ki bunların hepsi desteklerle oluyor aynı zincirin halkaları gibi' diye konuştu.
GEÇMİŞTEN BESLENEN GELECEĞE GÜÇLÜ YÖNELİYOR
Emine Kal Erkal, “Biz 2 kurumumuzda da atölyeler açmaktayız. Cam, seramik, deri ve keçe alanlarında her gün 09.00-17.00 arasında uygulamalı çalışmalarımız devam etmekte. İstiyoruz ki çocuklarımız aslını görsün, nasıl nereden yola çıkarak bugüne geliyoruz. Çünkü geleceğin tasarımcıları onlar. Eğer biz onları saklamazsak, belgelemezsek, yarın beslenecek tasarım bulamaz çocuklarımız. Geçmişten beslenerek geleceğe daha güçlü yöneliriz' dedi. /GÜN HABER