DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATAY MAÇININ YILDIZI.. HERKES 16 YAŞINDAKİ ARDA’YI KONUŞUYOR
302 okunma

HATAY MAÇININ YILDIZI.. HERKES 16 YAŞINDAKİ ARDA’YI KONUŞUYOR

ABONE OL
21 Şubat 2022 11:11
HATAY MAÇININ YILDIZI.. HERKES 16 YAŞINDAKİ ARDA’YI KONUŞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Lig’in 26. haftasında oynanan Fenerbahçe-Hatayspor maçına 16 yaşındaki Arda Güler damga vurdu. Genç futbolcunun, maç esnasında Serdar Dursun ile yaşadığı diyaloglar da çok konuşuldu.

Fenerbahçe ile Hatayspor’un kozlarını paylaştığı Süper Lig’in 26. hafta maçında Arda Güler’in performansı dikkat çekti.

SLAVIA PRAG MAÇI SONRASI ÇAĞRI

UEFA Konferans Ligi’nde Slavia Prag karşısında sahaya 75. dakikada oyuna dahil olan Arda Güler, performansıyla övgü toplamış ve taraftarlar genç oyuncunun daha fazla süre alması gerektiği yönünde sosyal medyadan çağrılarda bulunmuştu.

ÇAĞTAY İLE BİRLİKTE 11’DE BAŞLADI

" alt="">

Teknik direktör İsmail Kartal’ın altyapıdaki oyunculara önem verdiğini ve mücadelelerde şans vereceğini açıklamasının ardından kadroda önemli değişiklikler yapıldı. Kasımpaşa’dan sezon başında sarı-lacivertli ekibe dahil edilen ve altyapıda görev alan Çağtay Kurukalıp, Atakaş Hatayspor maçında şans buldu. Süper Lig’de ilk kez görev alan Çağtay, mücadeleye ilk 11’de başladı.

Arda Güler ise ilk kez 11’de yer aldı. Maç öncesinde Arda Güler’e tribünlerden destek gelirken, taraftarlar genç oyuncu lehine tezahüratlarda bulundu. Arda ise taraftarlara alkışlayarak karşılık verdi.

PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

2005 doğumlu Arda Güler, ilk 45 dakikada en çok ikili mücadele kazanan oyuncu(11), en çok adam geçen oyuncu (4), en çok top kapan oyuncu (3), en yüksek pas isabet ortalamasıyla oynayan oyuncu (%95.8) oldu.

SOSYAL MEDYADA ÖVGÜ

Sarı-lacivertli taraftarlar da Arda Güler’in gösterdiği performansla ilgili çok sayıda paylaşımda bulundu.

‘SEN Mİ VURACAKSIN AĞABEY?’

Karşılaşmanın ilk yarısından kaleye 28 metre uzaklıkta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arda Güler’in, Serdar Dursun’a “Sen mi vuracaksın ağabey?” şeklindeki sorusu ekranlara yansıdı. Serdar Dursun’un kullandığı frikikte top kaleci Munir’de kaldı.

TARAFTAR ‘ARDA GÜLER’ DEDİ, SERDAR DURSUN ISLIKLANDI

Fenerbahçe’nin ikinci devrede kazandığı penaltıda bir kez daha topun başına Serdar Dursun geçti. Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun süre Arda Güler tezahüratları yapsa da Serdar topun başından ayrılmadı. Bunun üzerine tribünler ıslıklarla tepki gösterdi. Tepkilere karşın penaltıyı gole çeviren Serdar, takımını öne geçirdi.

 GOLÜ BİRLİKTE KUTLADILAR

Golün ardından Serdar Dursun ile Arda Güler, tribünlere yönelerek birlikte sevindiler.

İKİ POZİSYONA DA AÇIKLIK GETİRDİ

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Serdar Dursun, “Arda ve Çağtay, mükemmel oynadılar. ‘Sakin olun, size yardım edeceğiz’ diye onlarla çok konuştuk. İnşallah üstüne koyacaklar. Sahada abilik diye bir şey yoktur. Frikikte sağ ayak daha iyiydi, ondan vurdum. Penaltıda da ilk ben yazılmıştım, o sebeple.” dedi. /HÜRRİYET.COM,TR

En az 10 karakter gerekli