DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22471881,16%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

218 okunma

KORKUTELİ’DE ACI BİBERDEN REÇEL ÜRETTİLER

ABONE OL
28 Ocak 2022 12:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz hiç acı biber reçeli yediniz mi? Dünya mutfak otoriteleri acı-tatlı buluşması arayışlarını sürdürürken, Korkutelili kadınlar, bu konuda nokta atışı yaptı. Acı biber reçelini mutfak literatürüne kazandırdı. Şimdi sırada patentini almak istiyorlar. 

Acı biberden reçel de olur mu demeyin. Deneyen 10 kişiden 9’u artık ondan vazgeçemiyor. Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kadınlar, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile el emeklerini ve bölge ürünlerini ekonomik değere dönüştürüyor. 

GURMELERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP), Korkuteli İmrahor mahallesindeki Kadın Girişimciler Durağı üretim paketleme tesisi faaliyete geçirilmişti. Tesiste üretim yapan kadınlar, farklı ürünler sunmak için de kolları sıvadı. Ortaya acı ve tatlıyı birleştirdikleri bu acı biber reçeli çıktı.

Ağızda hem acı hem de tatlı bir lezzet bırakan bu ürün, oldukça yoğun talep görüyor. Öyle ki gurmelerin dahi ilgisini çekiyor. Kooperatifte kadınlar, tarhanadan turşuya, erişteden zeytine birbirinden lezzetli doğal ürünler üretiyor.

" alt="">

“SADECE CESARET EDİN”

Kooperatifin üretim bölümünden Nilüfer Leylek, kooperatifçiliğin önemini vurguladı. Leylek tüm kadınlara ”Emeğinizin kooperatiflerle değere dönüşmesi için sadece cesaret edin” diye seslendi. 

Leylek, küçük 100 gramlık çeşitli denemelerin sonunda bir oran tutturduklarını acı biber reçelini yaptıklarını belirti.  Patentini de almak istediklerini belirten Leylek, “Denemelerimizi sonucunda tuttu çok güzel oldu. Yemeklerin yanında meze olarak, kahvaltıda reçel olarak tercih ediliyor. Çok amaçlı bir reçel olduğun fark ettik. Bu reçeli denettiğimiz 10 kişiden 9’u mutlaka alıyor” dedi. 

KADIN GÜCÜ VURGUSU

Nilüfer Leylek kadın gücüne vurgu yaparak “Arkadaşlarımızla çalışıyoruz, kazanıyoruz. Evimizin bütçesine katkımız oluyor. Sadece biz kazanmıyoruz esnaftan üreticiye herkes kazanıyor. Biz zaten üreten kadınlardık. Burası sayesinde birlik olmanın dayanışmanın gücünü görüyoruz. Bir şeyler yaptığımızı ve yapabileceğimizi, kadınların güçlü olduğunu, kadın eli değince daha farklı olabileceğini gördük” dedi. 

“Kadınlar kararlı olduktan sonra her şeyin altından kalkabilir” diyen Leylek “Biz bu yola çıkarken eşlerimiz yapamazsınız diyordu. Şimdi ise yapabildiğimizi gördükten sonra gerçekten arkamda ve çok büyük destek oluyor” diye sözlerini tamamladı.
VARIŞ HABER – ÖZEL – YALÇIN KÜÇÜK

En az 10 karakter gerekli