DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

188 okunma

KRALİÇE ELIZABETH’İN TACINDAKİ OSMANLI AYRINTISI.. SIR GİBİ SAKLANMIŞ

ABONE OL
8 Şubat 2022 14:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kraliçe II.Elizabeth’in kendisinden sonraki varisini açıklamasının ardından gözler Prens Charles’ın eşi Camilla’nın takacağı kraliçe tacına kaydı. Kraliçe’nin göz alıcı Koh-i Noor elması ile süslü tacındaki Sultan Abdulmecid detayı ise herkesi şaşırttı.

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth, tahta geçişinin 70’inci yıl dönümü için düzenlenen Platinyum Jübile’si için yayınladığı mektupta gelini Camilla Parker Bowles’a şaşırtan bir jest yaptı. 

1952 yılından beri İngiltere Kraliçesi olarak anılan II.Elizabeth yayınladığı mektupta kendisinden sonra yerine geçecek olan oğlu Prens Charles hakkında ayrıntılara yer verdi.

Kraliçe, oğlu Prens Charles tahta geçtikten sonra eşi Camilla’nın da kraliçe olarak anılmasının “samimi dileği” olduğunu ifade etti. 

Prens Charles ise desteği ve minnettarlığından dolayı annesine teşekkür ederek sevgili karısının annesinin dileğinin ne demek olduğunun ve bundan onur duyduğunun da farkında olduğunu belirtti.

" alt="">

Charles, kraliçenin açıklamalarının ardından şu şekilde konuştu: “Bugün eşim ve benim için tarihi bir gün. Bu tarihi günde karım ve ben, ulusa, krallıklara ve dünyaya hizmet etme konusundaki olağanüstü başarısından dolayı Majesteleri Kraliçe’yi tebrik ediyorum. 

Kraliçe’nin tüm halkının refahına olan bağlılığı her geçen yıl ona daha da hayran olmamıza neden oluyor. Annemin dileğinin temsil ettiği onurun bilincindeyiz”

Prenses Diana ve Prens Charles’ın evliliğinde büyük bir sorun olan ve “Yuva yıkan kadın” olarak tanınan Camilla’nın tacı ise herkes tarafından merak konusu haline geldi.

Kraliçe’nin Koh-i Noor elmasıyla kaplı tacı Prens Charles kral olduktan sonra Camilla’ya ait olacak. Ancak tahtta dikkat çeken Osmanlı detayı herkesi şoke etti. 

Göz kamaştıran taçtaki elmas, Kraliçe Victoria’nın 1856’da Kırım Savaşı sırasında İngiliz desteğine teşekkür olarak Sultan Abdülmecid tarafından verilmişti.

İngiltere Kraliçesi için 1937 yılında tasarlanan taçtaki paha biçilemez elmasın 105 karat olduğu biliniyor. /HABER7

En az 10 karakter gerekli