DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

155 okunma

‘ÖĞRETMENLER OKULSUZ KALMASIN’

ABONE OL
3 Şubat 2022 14:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da atama bekleyen öğretmen adayları eylem yaptı. Ataması yapılmayan öğretmenler, yaptıkları protesto eylemi ve basın açıklamasıyla MEB’in 15 bin sözleşmeli öğretmen atama kararına tepki gösterdi.

Atama Bekleyen Öğretmeler adına açıklama yapan Serap Mermer, “Bizler hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitime ve eğitmekten yana kullanacak olan eğitim neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin bel kemiği öğretmendir. Öğretmensiz ne okul olur ne öğrenci ne de sınıf. Nitelikli ve kaliteli eğitime ulaşma gayesi yolunda bayrağımızın dalgalandığı her yurt toprağında görev almaya hazırız. Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi, sesimize kulak verilmesidir” dedi

MAĞDUR OLDUK

Mermer, 2012 KPSS’de  377 bin öğretmenin sınavı girdiğini ataması olmayan öğretmen sayısının he geçen gün biraz daha arttığını kaydetti. Mermer, “Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması adına 2022 Şubat ayında 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz. 2021 Eylül ayında duyurusu yapılan 15 bin atama karma bir atamadır, iki yılın puanlarıyla alım yapılmıştır, bu durum 2021 KPSS sınavına giren öğretmenler için mağduriyetler doğurmuştur. 2021 KPSS puanıyla sadece 12 bin 697 öğretmen atanabilmiştir. Son 20 yılda yapılan atamalara bakıldığında yeni bir atama duyurusu olmazsa en mağdur yıl olmuş olacağız. Öğretmen açığı da dikkate alındığında bu sayı oldukça yetersizdir” diye konuştu

ATAMA SAYILARI DÜŞÜK

" alt="">

Serap Mermer, 2019 yılında açıklamış öğretmen ihtiyacı sayısı 138 bin olduğunu ayrıca Türk Eğitim Sen’in yapmış olduğu son araştırmaya göre ise 77 ilde norm açığı 125 bin 093 olduğunu açıkladı. Mermer, “Tekrardan dile getiriyoruz, sayın yetkililerden talebimiz Şubat ayında duyurulmak üzere 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen ataması yapılmasıdır. Öğretmen açığı kadrolu öğretmen ataması yapılarak kapatılmalıdır.  Bu durum Türkiye’nin eğitim sistemini daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır. Yüksek puanlarla atama bekleyen biz öğretmenler eğitim hayatımızı başarılı bir şekilde tamamlamak için çaba sarf etmiş, ailelerimiz ise çocuklarını okutmak için zor şartlarda emek vermişlerdir. Gerekli aşamalardan başarılı bir şekilde geçen öğretmenler olarak mesleğimizi en iyi şekilde icra etmek, vatanımıza milletimize hayırlı olmak istiyoruz, düşük atama sayıları engeline takılmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKLE HAYAT GEÇMEZ

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi Başkanı Eyüp Bülent Miran ise atanmayan öğretmenlerin açıklamalarına destek olarak, “Bizde atama bekleyen arkadaşlarımızın öğretmenler odasında arkadaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz. Daha fazla atama yapılmalı sınıflar öğretmensiz, öğretmenler okulsuz kalmamalı. Ek atama talebini tüm mecralardan duyurmaya çalışan meslektaşlarımızın taleplerine katılıyoruz. Ücretli öğretmen olarak hayat geçmez. Kadrolu öğretmen alımıyla öğretmen açığı kapatılmalıdır diyoruz. Öğretmen açığı 120 bir civarıdır ve bu açık kapatılmalıdır” dedi.

“ÖĞRETMENLER İŞSİZ AŞSIZ EŞSİZ” KALMASIN

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ise 120 bin öğretmen açığı olduğunu ve 15 bin atamanın yetersiz olduğuna vurgu yaparak “15 bin öğretmen atanıp geri kalan 90 bin öğretmenin atanmamasının, atanamayan olarak adlandırılması bize ters düşüyor. İhtiyaç var ama atanmıyor. Atanmayınca ne oluyor; bu kardeşlerimiz işsiz kalıyor işsiz kalınca aşsız, eşsiz kalıyor.  4 yıllık fakülteyi bitirmiş mesleğini eline almış ülkemizde 100 binde öğretmen açığı varken neden 500 bin öğretmenimizden 100 bin tanesi atanmıyor. Tüm kardeşlerimiz atansın istiyoruz. Bütün eğitim çalışanlarının, öğretmenler odasını doldurmasını istiyoruz” diye konuştu.

TOST AYRAN PARASINA EĞİTİM

Ücretli öğretmenlikte bir ek der ücretinin 27 lira olduğunu söyleyen Öztürk, “27 lira karşılığında matematik dersi veren öğretmen ne kadar ders verebilir? Aslında bu sorun, ne sendikaların sorunu ne atanmayan öğretmenlerin sorunu. Bu sorun; gelecek nesillerin sorunu, sizin sorununuz. Bir tost, bir ayran parası karşılığında eğitim vermeye çalışan öğretmenden iyi bir eğitim alamazsınız” ifadelerine yer verdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALKSIN

Eğitim Gücü Sen Antalya Şube Başkanı Sayın Avni Yavuz ücretli öğretmenliği eleştirerek, “Öğretmenlik dünyanın en saygın mesleklerinden biridir. Profesyonellik gerektirir. Nasıl bir doktorluk mesleğini doktorluk mesleğini doktorun yapması gerekiyorsa. Öğretmenliği de sadece öğretmenler yapmalıdır.” Siz bir doktorun kuaförlük yaptığını, manavlık yaptığını, gördünüz mü? İşletme bölümü mezunu uzmanının ya da maliye uzmanın öğretmenlik yaptığını gördünüz mü? Ne yazık ki ücretli öğretmenli sayesinde gördük ve görüyoruz” dedi.

Ücretli öğretmenlik denilen aşari ücretin de altında yevmiye usulü çalıştırılan öğretmenin öğrenciye, milletimize ve eğitim sistemine hiçbir katkısı olmadığın belirten Yavuz, “Ücretli öğretmenliğin bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Yetkililerin, devletimizin bir an önce bugün gençlere kulak vermesi ve en kısa zamanda yeni atama haberleri vermesi gerekmektedir” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli