DOLAR 32,9563 -0.13%
EURO 35,8442 -0.15%
ALTIN 2.525,430,72
BITCOIN 22202893,66%
Antalya
32°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

237 okunma

SICAK HAVAYA KANMAYIN.. İSTANBUL, İZMİR, ANTALYA İÇİN YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

ABONE OL
23 Şubat 2022 10:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı ve 11 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu kez şiddetli yağmur ve kar geliyor. İstanbul, İzmir, Antalya için yoğun yağış uyarısı var. Yağışlar 24 Şubat 2022 perşembe günü şiddetlenecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinde son hava durumu tahmini ve uyarılar paylaşıldı. Bu hafta yurdun büyük bir kısmında kuvvetli yağışlar etkili olacak. Yağışlar bugün başlarken asıl etkisini 24 Şubat 2022 perşembe günü gösterecek. Özellikle İzmir ve Antalya çevrelerinde gök gürültülü şiddetli yağışlar bekleniyor. İstanbul için yapılan tahminlerde de 3 gün yağmur var. Kar yağışı ise Doğu Anadolu bölgesindeki illeri vuracak. Yarın sulu kar yağışı başlayacak, cuma günü kar etkisini artıracak. 

Meteorolojinin sitesinde yayınlanan sarı alarmda Ege ve Akdeniz bölgesindeki iller bulunuyor. Çarşamba günü İzmir, Aydın, Muğla, Burdur ve Manisa’da gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışlar asıl etkisini 24 Şubat 2022 perşembe günü gösterecek. Ege bölgesiyle birlikte Akdeniz bölgesi de kuvvetli yağışların etkisine girecek. Antalya, Adana, Hatay dahil bölgedeki iller de sele sebep olabilecek kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Konya hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Ağrı ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VERİLEN İLLER

" alt="">

Yağışların Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Adana’nın güneyi, Osmaniye, Hatay, Burdur’un doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Şanlıurfa’nın kuzey ve batısı, Diyarbakır, Batman ile Gaziantep çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor.

İstanbul’da dün başlayan sağanak yağışlar gece etkisini arttırdı. Yağışların etkisiyle hava sıcaklığı bugün 12 dereceye, perşembe günü ise 10 derecenin altına düşecek. 

SARI ALARM VERİLEN İLLER: Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Osmaniye, Hatay

SARI ALARM NEDİR?: Havada “potansiyel tehlike durumu”na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak, Trakya’nın yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya’da yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli yağmurlu

KOCAELİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

TEKİRDAĞ °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir’in güney ve doğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLİ °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur’un doğusu, Isparta’nın güneyi, Hatay, Adana’nın güneyi ve Osmaniye çevreleri ile Antalya’nın İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya’nın Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde (Toros dağları) yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ADANA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HATAY °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Konya hariç) aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri) yüksek kar örtüsü bulunan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ANKARA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu,

ESKİŞEHİR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu,

KAYSERİ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyılarının aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BOLU °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu

ZONGULDAK °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE °C, 18°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

Sıcak havaya kanmayın! Kuvvetli kar ve yağmur geliyor Meteoroloji alarm verdi: İstanbul İzmir Ankara Antalya

TOKAT °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

TRABZON °C, 16°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney kesimleri ile Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin, gece saatlerinde Erzurum ve Ağrı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, güneydoğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

HAKKARİ °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

VAN °C, 4°C

 

GÜNEYDOĞU ANADOL

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve G. Antep çevreleri ile Ş. Urfa’nın batısında, akşam saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcak havaya kanmayın! Kuvvetli kar ve yağmur geliyor Meteoroloji alarm verdi: İstanbul İzmir Ankara Antalya

MARDİN °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli