DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22496691,34%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

896 okunma

TANER ŞANLI: DEMOKRASİYE YAPILAN SAYGISIZLIK

ABONE OL
10 Şubat 2022 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel İş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Dairesi Başkanı Taner Şanlı, Burdur Belediyesi’nin Şirketinde çalışan 640 işçiden taşeron olarak çalışan 500 işçinin Genel İş Sendikasından istifa ederek Belediye İş Sendikasına geçmesinin “baskıyla” yapıldığını ileri sürdü.

DEMOKRASİYE YAPILAN SAYGISIZLIK

Şanlı, Burdur Belediyesi’nde yaşadıkları durumu işçilerin diledikleri sendika örgütlenememesini, hukuk dışı ve sendika karşıtı bir tavır olarak değerlendirdi. Şanlı, “Bizler burada yaşadığı olay yeni değil. Sendikamıza uzun zamandan beridir. Her geçen gün bir kinlilik var. Ne yaptık biz bu ülkede, hak aradık. Doğru bildiğimiz anlayışı hayata geçirmeye çalıştık. Burdur Belediyesinin baskı ile karşı karşıya kaldık. Bunun altında kim vardır, sadece bürokratlar belediye başkanı arasında bir çalışma var mıdır bilmiyoruz. Ama bu ülkenin demokrasisine yapılan en büyük saygısızlıktır”  dedi.

CHP’Lİ BELEDİYEYE YAKIŞMADI

Bu ülkede sendikaların kendisini özgürce ifade edebilmesini istediklerini kaydeden Şanlı, “Sendika emeğinin her geçen yıl yozlaştığı, kişiler sendikasına dönüştüğü bir yerde. Emek mücadelemizi sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Çok beklemediğimiz bur durum değil. Kimin eliyle yapıldı, niçin yapıldı bilmiyoruz. Bir gece talimatlarla, o insanların ağlaması pahasına biz evimizden oluyoruz demesine rağmen bu saldırıyı sürdürdüler. Ne içi yaptıklarını biliyoruz. Bu süreçte yapılabilecek en büyük kötülüktür. Biz sokakta mücadele ederken bize bunun yapılması son derece saygısızlıktır. Bunun bedeli ne olursa olsun, bunun arkasında kim varsa nereye gidecekse gitsin, genel iş sendikasına yapılan bu tür hamleleri CHP’de olsa kimin eliyle yapılırsa yapılsın. Sessiz kalmayacağımızı bildiriyoruz. Burada yapılan CHP’li bir belediyeye yakışmamıştır. Demokrasi özlemi olan bir partinin işçileri zorla, bu ülkenin işbirlikçi sendikalarına gönderilmesi tarif edilemez” dedi.

" alt="">

BELEDİYE BAŞKANI TARAFSIZLIK

AÇIKLAMASINDA GEÇ KALDI

Sendika olarak işçilere kendileri karar versin “gerekirse sandık konulsun” önerisinde bulunduklarını belirten Şanlı, Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz’in sendikal çalışmalarda tarafsız olduğunu açıkladığını ancak açıklamanın geç yapılmasını belirtti.  Şanlı açıklamasında şunları kaydetti: “Örgütlü olduğumuz yer olmasına rağmen sandıkla karar verilsin. Kim hangi sendikaya gitmek istiyorsa gitsin bizde karar vermeyelim, dedik. Ama arkadaşlarımız baskı ile başka bir sendikaya geçirdiler. Belediye Başkanıyla görüşüldü kendisini eli olmadığı ifade ediliyor. Bir Belediye Başkanının kendisinin gidip örgütlenme çalışması yapmasını beklemiyoruz. Ayıp olur zaten. Yakıştırmıyoruz da. Ama müdürler eliyle yapılmış çalışma.  Başkana hangi müdürlerine karıştığı, kimlerin eliyle yapıldığı bildirildi. Ama bir gelişme olmadı. Belediye Başkanı daha sonra ben tarafsızım diye bir açıklama yaptı ama geç kaldı” ifadelerini kullandı

En az 10 karakter gerekli