DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

192 okunma

UKRAYNA VE RUSYA MASAYA OTURUYOR.. MÜZAKERE BELARUS SINIRINDA

ABONE OL
28 Şubat 2022 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi 4. gününe girerken başkent Kiev dahil birçok şehirde kara ve hava saldırıları sürüyor. Tüm dünya gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Ukrayna, Donbass’ta kaybettiği Luhansk’a bağlı Sievierodonetsk kentini geri alındığını ve kentte tam kontrolün sağladığını duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, yaklaşık 4 bin 300 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Avrupa ülkeleri birer birer hava sahasını Rus uçaklarına kapama kararı aldı. Rusya’nın saldırdığı Ukrayna’nın Harkiv kentinde, çok sayıda Rus zırhlısı Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Öte yandan Putin’in devlet televizyonunda yaptığı açıklamalar dünyayı dehşete düşürdü. Putin, Savunma Bakanlığı’na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti. Kremlin’den ‘masaya oturmaya hazırız’ açıklaması geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi 4. gününde devam ediyor. Başkent Kiev’de sabah saatlerinde patlamalar duyuldu, ardından saldırılar yoğunlaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri harekat başlattıklarını duyurmuştu. Rus güçleriyle Ukrayna askerleri arasında çatışmalar sürerken, askeri müdahalenin faturası ağırlaşıyor. Ukrayna, siviller ve askerler olmak üzere toplam 198 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yüz binlerce Ukraynalı, yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını bildirdi. Ukrayna Başkanlık Ofisi ise Rusya ile müzakerelerin Belarus-Ukrayna sınırında gerçekleşeceğini duyurdu. 

ZELENSKİY: BIRAKALIM DENESİNLER

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus heyetiyle toplantıdan sonuç çıkacağına çok inanmadığını belirterek, ‘Bırakalım denesinler’ dedi. Zelenskiy, paylaştığı video mesajda değerlendirmelerde bulundu. Rus heyeti ile toplantıdan sonuç çıkacağına çok inanmadığını aktaran Zelenskiy, “Bırakalım denesinler.” diye konuştu.

" alt="">

Zelenskiy, “Böylece hiçbir Ukrayna vatandaşı, başkan olarak, küçük bir şans bile olsa, savaşı durdurmaya çalıştığımdan şüphe duymasın.” şeklinde konuştu. Hedeflerinin toprak bütünlüğü olduğunu ifade eden Zelenskiy, bunun ulusal devlet olmanın bir koşulu olduğunu vurguladı.

Askerlerin para için değil yarınları için savaştığını kaydeden Zelenskiy, onlara minnettarlıklarını göstermek için savaş bitene kadar maaşlarını yüz bin grivnaya (yaklaşık 46 bin Türk Lirası) çıkardığını ifade etti. Zelenskiy, üzülerek dünyanın en büyük uçağı olan “Mriya”yı kaybettiklerini açıkladı ve yeni bir tane inşa ettiklerini duyurdu. /STAR.COM.TR

En az 10 karakter gerekli