DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

292 okunma

VALİ YAZICI GAZİPAŞA MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

ABONE OL
19 Şubat 2022 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa Muhtarlarıyla Buluşma Toplantısı’na katıldı.  Bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda Vali Yazıcı “Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz.” dedi.

Antalya Gazipaşa’da 53 muhtarın katılımıyla Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhtarlar toplantısına, Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

MUHTARLAR DEVLETİMİZİN GÖREN GÖZÜ

Muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değinen Vali Yazıcı; “Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Mahallenizde zor durumda bulunan ihtiyaç sahipleri kimselerle ilgili sorumluluğunuzu unutmayın. Devlet olarak geçmişten günümüze bütün Türk Devletleri ve yöneticileri, ihtiyaç sahibi olan insanlara merhamet göstermiştir. Onlara yardım elimizi uzatmak bizlerin asli ve birinci vazifemizdir. Mahallenizde zor durumda olan, devletin yardımına muhtaç olan kişileri lütfen bize bildirin. Eğer bunu bize bildirmiyorsanız bunun vebali sizindir. Zor durumdaki vatandaşlarımızı Kaymakamlığa, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne veya Belediyeye mutlaka bildirmenizi istiyorum. Birinci işiniz devletin şefkat ve merhametine, devletin yardımına ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bize bildirmenizdir.” şeklinde konuştu

HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR

" alt="">

Vali Yazıcı, muhtarların devlet için önemine vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler mahallelerinizde ki sorunları, belediyelere, kurum ve kuruluşlara taşıyarak devlet ve vatandaş arasında önemli bir aracı görevi görüyorsunuz. Mahallenizin yaşam standartlarını yükseltmek için vatandaşlarımız sizleri seçtiler. Size bir sorumluluk yükledirler. Bu çok onurlu bir sorumluluk. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Vatandaşlarımıza yapacağımız her türlü kolaylık bizler için büyük onurdur. Sizin sıkıntı, şikâyet ve taleplerinizi dinlemek için buradayız. Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan tüm işlerin takipçisi olacaklarını belirten Vali Yazıcı; “Hepimiz Antalya’mız için vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Her işin hızlıca yapılması tabi ki en büyük arzumuz. Ama bazı işler çok hızlı olamıyor. Burası bir dünya şehri. Büyük bir şehir. Bir sürü sorun ve talep var. Bunların hepsini takip edip el birliğiyle bu sorunları çözeceğiz.” dedi.

Muhtarlara pandeminin hala bitmediğini hatırlatan Vali Yazıcı; “Mahallelerinizde aşı olmayan vatandaşlar varsa lütfen aşı olmanın önemi anlatalım. Bunu bir kamu görevi olarak görelim. Çünkü bu illetten başka türlü kurtuluşumuz yok. Günlük vaka sayılarımız yüksek ama aşı sayesinde hastanelerimizde doluluk yok. Bunu vatandaşlarımıza mutlaka anlatmalıyız.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından toplantıda bölgenin tüm sorunlarının tek tek masaya yatırılacağını belirterek, sözü muhtarlara verdi. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı gelen talep ve şikayetleri not aldı. 

HAYATTAKİ HİÇBİR ZORLUK KARŞISINDA VAZGEÇMEYİN

Öte yandan, Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup güven, yalan ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi.

MESLEĞİMİ SEVİYORUM

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte Vali olmanın zor yanları ile ilgili soru soran öğrencilere Vali Yazıcı; “Her işin belli zorlukları tabi ki de vardır. Ama ben işimi severek yapıyorum. Sorumluluğu ağır bir işim var. Bunun farkındayım. İnsanlarla ilgilenip onların sorunlarını çözebilmek benim için dünyanın en güzel işi. İnsanların sorunlarını, problemlerini çözmeyi, onlara yardımcı olmayı seviyorum. Mesleğim bana diğer bir en sevdiğim iş olan eğitim ve gençlerle uğraşma fırsatı da veriyor. Eğitim ve gençlerle ilgili projeler yapmayı daha da seviyorum. Bunlar benim ajandamda hep ilk sırada. Tabi ki bunları yaparken bir turizm ve tarım şehrinde yöneticilik yaptığımı da unutmuyorum. Bu konularda da çalışmalarımız her zaman devam ediyor.” şeklinde konuştu.

ZOR OLANI BAŞARMANIZ SİZİ DAHA ÇOK MUTLU EDER

Öğrencilere en çok ne zaman mutlu olduklarını soran Vali Yazıcı; “Hayatımız boyunca hepimiz zor bir işi başardığımızda daha mutlu oluyoruz. Biraz önce sizlere matematik dersinden 100 aldığınızda mı yoksa beden eğitimi dersinden 100 aldığınızda mı daha mutlu olacağınızı sordum. Hepiniz matematik dediniz. Çünkü daha zor bir ders. Matematik zor kabul edildiği için daha çok mutlu oluyoruz. İşte bu örnekte olduğu gibi hayatınızdaki zorluklar sizi yıldırmasın. Hepimizin hayatında bir takım zorluklar oluyor. İşim gereği her gün birçok zorlukla karşılaşıyorum. Ama ben olaya şöyle bakıyorum. Bir problemle karşılaştığımda onu başardığımda, aştığımda gerçekten çok mutlu oluyorum. Başka bir sorunla karşılaştığımda da daha motive olarak onun da üstesinden gelmek için çalışıyorum. Yaşamınızda karşınıza bir zorluk bir problem çıktığında lütfen şunu unutmayın; bilesiniz ki o sizin mutluluk aracınız. Bu her konu olabilir. Birçok zorluk olabilir. Maddi ve manevi. Ama dediğim gibi bunlar sizi yıldırmasın.” ifadelerini kullandı.

SEVECEĞİNİZ MESLEKLERİ SEÇİN

Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbetinde seçtikleri bölümleri ve neden çalışmamız gerektiğini soran Vali Yazıcı; “Maslow’un ihtiyaçlar piramidi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Meslek Lisesi sizler için avantaj.  Sizler de bu mesleklerinizi seçerken ileride mutlu olacağınız ve seveceğiniz meslekleri seçin.” diye konuştu.

YALANI HAYATINIZA SOKMAYIN

Öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Bu anketi diğer görev yaptığım illerde de yaptım. Gittiğim bütün okullarda öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini sordum. Cevap çoğunlukla aynıydı. Yalan söylemek, dedikodu ve iftira. Bundan tüm toplum olarak rahatsız oluyoruz. Ama yine de yapıyoruz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Dolayısıyla yalanı hayatınıza sokmayın, yalanı yaşamınıza pembe veya beyaz olarak asla sokmayın. Siz yaparsanız karşı tarafa da farkında olmadan size yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz.” dedi.

Vali Yazıcı öğrencilerle sohbetinin sonunda en iyi dostlarının kitap olmasını ve ne olursa olsun mutlaka okumalarını söyledi. Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı eğitim verilen güzellik ve saç bakım atölyesi, özel eğitim sınıfı ve okulun muz bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

TÜM PAYDAŞLARIMIZLA EĞİTİME DOKUNACAĞIZ

Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinin ardından, Gazipaşa İlçesi Okul Müdürleri Toplantısı’na katılan Vali Yazıcı, projenin önemini anlattı. Antalya’da eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Vali Yazıcı; “Ahenk projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Vazgeçmiş ve olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için projemizi devreye soktuk. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Vali Yazıcı, projeye hep birlikte destek vererek eğitimimizi hep birlikte daha nitelikli ve daha nicelikli hala getirmek için Okul Müdürlerinden destek isteyerek çalışmalarında başarılar diledi. /VARIŞ HABER

En az 10 karakter gerekli