DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22382040,90%
Antalya
32°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VÜCUDU YENİLEYEN VE ZAYIFLATAN BİTKİ.. ARAŞTIRMALAR ORTAYA ÇIKARDI
180 okunma

VÜCUDU YENİLEYEN VE ZAYIFLATAN BİTKİ.. ARAŞTIRMALAR ORTAYA ÇIKARDI

ABONE OL
3 Şubat 2022 14:39
VÜCUDU YENİLEYEN VE ZAYIFLATAN BİTKİ.. ARAŞTIRMALAR ORTAYA ÇIKARDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kilo problemlerinin en büyük nedeni iç yağlanmalar en çok orta bölümde toplanır. Bel ve göbek çevresine yerleşen inatçı yağlardan kurtulmak için son zamanların en favori bitkisi kişniş ile yok edebilirsiniz. Peki kişniş otu zayıflatır mı,  sindirimi hızlandıran kişniş nasıl tüketilmeli? İşte kişniş çayı, tohumu ile ilgili merak edilenler….

Yapılan araştırmalara göre fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler bu süreci yeşil sebzelerle hızlandırabilir. 

Yapılan araştırmalara göre fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişiler bu süreci yeşil sebzelerle hızlandırabilir. Uzmanlara göre özellikle yağ yakımını hızlandıran sebzeleri seçerek kilo verimini kalıcı hale getirebilirsiniz. 

Yaşam kalitesini düşüren besinler yerine son günlerde öne çıkan ve etkisiyle herkesi şaşırtan kişnişi tüketebilirsiniz. Kişniş yaprakları tohumları ve çiçeği ve meyvesi antioksidan içerğinin yanı sıra sindirimi de hızlandırmaktadır. 

Bir sağlık psikologu olan Ieva Kubilite, kişniş suyunun hızlı kilo vermek için oldukça popüler olduğunu belirtiyor. Metabolizmanızı artırarak hızlı çalıştıran kişniş, daha hızlı bir frekansta daha fazla kalori yakmasını sağlıyor. Limon suyu ile bir araya getirerek daha lezzetli hale getirebileceğiniz bu yiyeceği, düzenli olarak tüketebilirsiniz.

" alt="">

Journal of Agriculture & Biology adlı dergide yayınlanan bir çalışmada kişniş tohumlarının diyet takviyesi ile birlikte ne kadar etkili olduğunu dair bir araştırma yapıldı. Kemirgenler, ya standart yem ile ya da ezilmiş kişniş tohumları ile takviye edilmiş standart bir yem ile beslendi.

Beş hafta sonra, kemirgenler arasında yağlanma düzeyi konusunda belirgin bir farklı olduğunu tespit etti. Araştırmacılar, kişniş ile diyet takviyesi karaciğerin lipit içeriğini etkilemediğini fakat viseral yağ dokusundaki tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri miktarında önemli miktarını artırırken, diğer yağ asidi türlerinde büyük bir azalma olduğunu fark etti.

Kişnişin bu çalışma sonunda iç yağ dokusundaki omega 3 ve omega 6 oranlarının arttığı tespit edildi. Üstelik bu çalışmanın Journal of Animal and Veterinary Advances dergisinde yayınlanan daha ileri araştırmalar ile tutarlı olduğu ortaya çıkmıştır.

Çalışmanın bulguları, kişniş tohumunun hipolipidemik ve antioksidatif işlevini doğruladı. Hayvanın diyetine yüzde iki ila dört oranında kişniş tohumu eklemek, karın bölgesindeki yağ birikiminin önemli ölçüde azalttı.

Yukarıda bahsedilen her iki çalışma da hayvanlar üzerinde yapılması nedeniyle daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç duyuluyor. Fakat genel anlamda kişnişin metabolizmayı yoğun oranda artırması, sağlıklı kilo verme sürecinde büyük bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Bununla birlikte yapılan önceki araştırmalar da kişnişin kan şekerini yönetmeye yardımcı olan insülin salgısını düzelterek metabolizmayı hızlandırdığını ortaya koymuştu.

KİŞNİŞ ÇAYI NASIL YAPILIR?

1 bardak kişniş çayı için, 1 tatlı kaşığı kişniş kaynar su içinde 10 dakika kadar kaynatılır ve ılık biçimde tüketilir.

Kişnişin tohumları zayıflamak amacıyla da tercih edilir. Bu amaçla kullanımında genellikle taneler çay gibi demlenir ve bu şekilde tüketilir.

Kişniş çayı yemeklerden hemen önce bir çay fincanı kadar tüketilir.

Vücuttaki yağların yakılmasında en etkili olarak bilinen bitkilerden biri meyan köküdür. Son zamanlarda zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından tüketilen meyan kökünü tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Fazla ve bilinçsiz tüketildiğinde tüketildiğinde sağlık sorunlarına sebep olan meyan kökü ile ilgili tüm bilinmeyenleri sizler için araştırdık. 

Baklagiller familyasına ait olan meyan kökü bitkisi sulak ve nemli yerlerde yetişir. Bu bitki kökleri biraraya getirilerek tatlı şerbeti şeklinde içilir. 

İdrar rahatsızlıklarına,sindirim sistemine, vücutta oluşan şişmeler ve arteritleri iyileşmesinde ve daha birçok rahatsızlığın yok edilmesinde etkilidir. Yağ yakımını hızlandırdığı için diyet listelerinde birçok kişi tarafından tüketilmektedir. 

Uzmanlar, zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın diye uyarıyor. Yapılan araştırmalara göre meyan kökü sık sık ve bilinçsiz bir şekilde tüketildiğinde zeka geriliğine ve ciddi sağlık sorunlara sebep olduğu açıklandı. 

Meyan kökünün hamile kadınlarda erken doğuma neden olabildiğini söyleyen Dr. Özcan, “Çok miktarda meyan kökü ve onu içeren ürünler yemek çocuğun zekasını geriletiyor.

Meyan kökünün içerisindeki glisirizin anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiliyor. Ayrıca dikkat eksikliği de yapıyor” diye konuştu.

Meyan kökünün mide zarını koruduğunu, romatizmal hastalıklara ve ülsere karşı da iyi geldiğini söyleyen Dr. Yegane, “Şerbetinin epilepsi hastalarında sakinleştirici etkisi de biliniyor.

Ancak meyan kökü şerbetinin şekerden 40 kat daha tatlı olduğu unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Meyan kökü sıvı preparatının suyun içine katılarak tüketildiğini aktaran Dr. Özcan, “Ancak meyan kökü preparatları potasyum düşüklüğü ve kalp yetmezliği yaptığı için 9 haftadan fazla kullanılmamalı ve günlük dozu 200 ile 600 miligramı geçmemelidir” dedi

Kemoterapi esnasında da kullanılamaz. Meyan kökünün en belirgin yan etkilerinden biride hamilelerde erken doğuma sebebiyet vermesidir” diye konuştu.

MEYAN KÖKÜ ZAYIFLATIR MI?

Meyan kökü tüketimi vücuttaki yağların yakılmasına yardım eder. Bu da zayıflamak isteyenler için çok önemlidir. Meyan kökü düzenli bir şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardım eder.

En az 10 karakter gerekli