DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
Antalya
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ANTALYA’DA GEÇMİŞİ BİLİNMEYEN BİR MANASTIR.. DOYRAN
72 okunma

ANTALYA’DA GEÇMİŞİ BİLİNMEYEN BİR MANASTIR.. DOYRAN

ABONE OL
20 Şubat 2024 11:42
ANTALYA’DA GEÇMİŞİ BİLİNMEYEN BİR MANASTIR.. DOYRAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın popüler kayak merkezi olan Saklıkent yolu üzerinde gizemli bir tarih bulunuyor. Doyran beldesinde bulunan Doyran Manastırı, Antalya’nın gizemli tarih unsurları arasında bulunurken, manastırın şaşırtan bir özelliği daha var: O da kaderine terk edilen manastırın hala gerçek isminin bilinmemesi.

Akdeniz’i kuş bakışı gören kızılçam ormanları içerisinde saklı bir hazine bulunuyor. Doyran Manastırı olarak bilinen bu hazinenin Bizans dönemi yansıttığı bilinirken gerçek adının ne olduğuna dair hala kanıt bulunamıyor. Tarihi güzellik olan Doyran Manastırı, Anadolu’nun en az bilinen ve en az fotoğraflanan alanı olmasının yanı sıra bir sıra gizemi de içerisinde barındırıyor. Bu manastırın ne yapılış tarihi ne ismi ne de neden terk edildiği kafalarda soru işareti.

KEŞİŞLERİN MEKANI

Doyran Manastırı birkaç yüzey araştırması dışında bir çalışma da yapılabilmiş değil. Bulgular ise Doyran manastırının 12-13. yüzyıllarına kadar faal olduğu ve bu dönemde terk edildiğini gösteriyor. Manastırın içinde yemekhane, keşiş hücreleri, tuvaletler, erzak deposu, sarnıç, mezar şapeli gibi binalar avlunun etrafında dikkat çekici unsurlar arasında yer alıyor. Girişin karşısındaki penceresiz yapının ise erzak deposu olduğu düşünülüyor. /GÜNDEM – Şeyda TÜTGÜN

" alt="">

En az 10 karakter gerekli