DOLAR 32,2120 0.13%
EURO 35,0460 0.03%
ALTIN 2.504,090,08
BITCOIN 2243610-0,14%
Antalya
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’DE MURATPAŞA ÇIKMAZI
74 okunma

CHP’DE MURATPAŞA ÇIKMAZI

ABONE OL
31 Ocak 2024 21:12
CHP’DE MURATPAŞA ÇIKMAZI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysal’ın büyükşehir adaylığı kararından sonra CHP’de Muratpaşa aday adayı sayısında bir enflasyon yaşandı. Çünkü CHP’li siyasetçiler için Muratpaşa çantada keklik bir yer. Hal böyle olunca belki şansım olur diyenlerin sayısı çok fazlaydı.

Muhittin Böcek’in tekrar aday yapılması sonrasında Muratpaşa’da kim aday olacak? Sorusuna CHP’liler bir cevap arıyor. Ümit Uysal’ın yerinde kalması yönünde ciddi çabalar var. Ancak diğer taraftan Uysal’ın Büyükşehir adaylığı ile ilgili kararından bu zamana kadar geçen sürede mesafe kat eden aday adayları var.

Bu adaylardan Çetin Osman Budak ve Davut Çetin bunlardan öne çıkan isimler. Bu iki ismin ATSO’dan gelmesi ayrıca Çetin Osman Budak’ın eski milletvekili olması iyi bir lobiye de sahip olduklarını gösteriyor. Ayrıca CHP milletvekilleri Çetin Osman Budak’ın olması yönünde bir eğilim içinde olduklarını gizlemiyorlar.

Gelelim Ümit Uysal’a, Muratpaşa gibi kimi koysan seçilir algısının yüksek olduğu bir ilçede rahatına bakıp yan gelip yatsa yeniden aday olabilirdi. Büyük bir iddia ile Büyükşehir adayı olmak istemesi garipsenecek bir durum değil lakin gelinen nokta dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumudur.

Oysa Uysal, Muratpaşa’da karşı mahalleye bile hoş gelen çok güzel işler yapmıştı. Bugüne kadar ihmal edilen Camileri ve ibadet yerlerini bir belediye olarak ihmal etmemiş temizlik başta olmak üzere her ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışmıştı. Bu önemli hizmet Muratpaşa’da karşı mahallenin taraftarları arasında konuşuluyordu.

" alt="">

Her ne kadar ekibi içinde bu hizmeti kavrayacak ve forsa edecek birileri olmadığı için ne yazık ki küçük ama etki alanı büyük hizmetleri de yeterince anlatamadılar. Uysal’ın toplumun sosyal reflekslerini kendi ekibinden daha ileri seviyede kavraması önemi bir yeteneğini ama bir o kadar da naçarlığını gösteriyor.

Muratpaşa’yı sadece falezlerde denize nazır mekanlarda kadehlerini yudumlayarak seküler dünyanın fertlerinden sanan ekiplerle Uysal bu kadarını yapabildi. Oysa bir yanda falezlere plajlar açarak, diğer yandan ibadethanelerin ihtiyaçlarını karşılayarak bir Türkiye politikasını gerçekleştirmeye çalışan Uysal’ın çalışmaları neredeyse hiç konuşulmadı.

Büyükşehir adayı olma iddiasında olan Uysal hizmet altyapısı yeterli olsa bile propaganda ve lobiciliğe yenik düşeceğe benziyor. Oysa Serik siyasetinin Antalya etkilerini bilenler Uysal’ın olmamasını erken kabul edilmiş mağlubiyet olarak ifade ediyorlar. Bütün bu gelişmelerin ışığında Uysal’ın Muratpaşa adayı olarak kalıp kalmayacağı bir kaç gün içinde belli olacağı benziyor.

Son dakika gelişmelere bakıldığında Çetin Osman Budak , Davut Çetin isimlerinin dışında bir kadın aday ihtimali de belirdi. Kadın adaylardan iki isim önce çıkıyor. Songül Başkaya ve Sibel Gezen , bu iki isim son ana kadar adaylığı kovalayacaklar. Songül Başkaya’nın önceki dönem Büyükşehir Meclis üyeliği yapması ve CHP içinde sevilen bir isim olması avantajlı noktaya taşıyor. Sibel Gezen ise Yörük hanımağalı kimliğiyle avantaj sağlamaya çalışıyor. Bir kaç güne her şey netleşeceğe benziyor.

En az 10 karakter gerekli