DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2167477-0,05%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FAY HATLARI HARİTASI.. VE ANTALYA’DA DEPREM RİSKİ OLAN İLÇELER
978 okunma

FAY HATLARI HARİTASI.. VE ANTALYA’DA DEPREM RİSKİ OLAN İLÇELER

ABONE OL
24 Şubat 2023 10:32
FAY HATLARI HARİTASI.. VE ANTALYA’DA DEPREM RİSKİ OLAN İLÇELER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından Türkiye’de yer alan diri fay hatları ve deprem tehlikesi risk haritası gündeme geldi. Yaşanan acı olay sonrası vatandaşlar yaşadıkları şehirlerin güvenli olup olmadığını araştırmaya başladı. Antalyalıların gözleri Antalya deprem bölgesi mi, deprem riski var mı sorusuna çevrildi. İşte Antalya fay hattı haritası ile deprem riski olan ilçeler hakkında bilgiler…

Aktif fay hatları üzerinde yer alan Türkiye’de her zaman deprem riski bulunuyor. Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde yaşanan iki deprem 11 ilimizde yıkıma yol açtı. Büyük deprem felaketi binlerce can kaybına neden oldu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan acı olayın ardından aktif fay hatlarının geçtiği iller ve ilçeler merak konusu oldu.

ANTALYA DEPREM BÖLGESİ Mİ?

Antalya, Türkiye deprem haritasına göre ikinci derece riskli bölgeler arasında yer alıyor.

ANTALYA’DA DEPREM RİSKİ BULUNAN İLÇELER

" alt="">

Fay hattı üzerinde yer alan 110 ilçe haritasına göre ise Antalya’nın en riskli bölgesi Demre olarak belirlendi.

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Antalya, Samsun, Kars, Erzurum, Batman, Ardahan, Iğdır, Adana, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Ağrı, Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE OLAN İLLER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır. /HABERTÜRK

En az 10 karakter gerekli