DOLAR 32,2629 0.03%
EURO 34,8476 0%
ALTIN 2.409,180,01
BITCOIN 2033238-2,14%
Antalya
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

FERİEN-CORAL ALMANYA AVRUPALI TURİZMCİLERİ ANTALYA’DA BULUŞTURDU
162 okunma

FERİEN-CORAL ALMANYA AVRUPALI TURİZMCİLERİ ANTALYA’DA BULUŞTURDU

ABONE OL
14 Haziran 2022 18:39
FERİEN-CORAL ALMANYA AVRUPALI TURİZMCİLERİ ANTALYA’DA BULUŞTURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ferien Touristik – Coral Travel Almanya’nın, acente platformu ITTforum ile birlikte Tekirova’daki Nirvana Dolce Vita’da düzenlediği 2022 Kemer buluşmasına başta Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’dan gelen 130 satış acentesi yetkilisi olmak üzere 150 turizm profesyoneli katılım sağladı.

10 – 13 Haziran tarihleri arasındaki buluşmanın açılışında konuşan Ferien Touristik – Coral Travel Almanya Genel Direktörü Koray Çavdır, grubunun Kemer’de hep var olup, bölgeyi tüm kaynak pazarlarıyla sürekli desteklediğini, mevcut durumda da bu desteğin devam edeceğini, 3 hafta önce Köln’deki Kemer gecesi ve 2022 Kemer buluşmasıyla bunun altını çizdiklerini vurguladı. Almanya başta olmak üzere, Orta Avrupa’dan da Kemer’in ilk tercih edilen destinasyon olması için her türlü imkanları seferber edeceklerini vurgulayan Çavdır, artacak talebin bölgede kapasite olarak da karşılık göreceğinden emin olduğunu bildirdi. Acentelerin kendileri için en önemli satış kanalı olduğunu ileten Çavdır, bu sene Ferien Touristik – Coral Travel Almanya’ya yoğun ilgi ve destekleri için de acentelere teşekkür etti. Bu destek sayesinde 2022’de kapasitenin 2019’a kıyasla 2,5 katına çıktığını, acentelere hızlı ve ayrıcalıklı hizmet prensibini daha da geliştirerek ileriki senelerde, satış acenteleriyle ortaklaşa daha yüksek hedeflere yürüyeceklerini bildirdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer’in Avrupa pazarlarında hak ettiği ilgiyi tekrar görmesi adına yapılan etkinlikte satış acentelerine gösterdikleri ilgi ve ITTforum ve Ferien Touristik – Coral Travel Almanya’ya düzenledikleri buluşma için teşekkür etti; bölgenin ve Kemer Belediyesinin, tüm paydaşları desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ise yaptığı konuşmada; organizasyonun uzun aradan sonra Avrupa’dan gelen profesyonellere yönelik Kemer’de düzenlenen ilk ve devam ettirilmesi gereken bir etkinlik olduğunu, Kemer’in sürdürülebilir şekilde Avrupa pazarlarında odak noktası haline gelmesi ve satış pazarlama çalışmalarının devam ettirilmesi gerektiğini iletti.

Alman Touristik Aktuell dergisinin başyazarı Matthias Gürtler’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Kemer’in Almanya ve Avrupa pazarlarından tekrar eski ve hak ettiği ilgiyi kazanması, tatil için ilk tercih edilen yerlerden biri olması için ne yapılması gerektiği tartışıldı.

" alt="">

Panelde söz alan acente platformu ITTforum’un Almanya Genel Koordinatörü Funda Taşar, özellikle bölgedeki buluşmanın satış acentelerinin Kemer’i aktif olarak ön plana çıkarıp müşterilerine sunmalarını sağlayacağını belirtti. Kendisi dahil satış acentelerinin de bölgeyi gördükten sonra önyargıdan arınmış, müşterilerini bilen, bu bilgi ışığında Kemer’e yönlendireceklerinden emin olduğunu bildirdi. Ayrıca hedef kitlelerine göre de her türlü bütçeye ve aktivite ilgisine göre imkanlar olduğunu, acentelere de bu geniş imkanların satış için destek olduğunu paylaştı. Bölgeden gösterilen ilgiye ve desteğe teşekkür eden Taşar, bunun sadece bu seneye mahsus olmayıp, önümüzdeki yıllarda da devam ederek sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Ravensburg’daki Turizm, Otelcilik ve Gastronomi Yüksek Okulu öğretim üyesi Prof. Alexander Dingeldey panelde tatilcilerin destinasyon tercihlerinde %90’ın üzerinde bir oranla duygusal karar verdiklerini, Kemer’in ilk tercih edilen destinasyonlar arasında yer alması için tatilcilerin kalplerine ve duygularına hitap etmesi gerektiğini paylaştı.

Kemer Bölgesinin 70’li senelerden bugüne olan gelişimini anlattığı konuşmasında, bölgenin Alman pazarı ile doğup, yükseldiğini dile getiren Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner; Avrupa pazarını tekrar kazanmak için otelcilerin, sürdürülebilir satış-pazarlama stratejilerinde tur operatörlerine destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Bölgenin ayrıca, Avrupa tüketicisine yönelik gastronomi festivali, konser gibi etkinliklere ağırlık vermesi gerektiği üzerinde durdu.

Konuşmacılar arasında ayrıca KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, turizm duayenlerinden Hüseyin Baraner, satış acentesi sahibi Gabriele Quaidack ve SunExpress Tur Operatörleri Satış Müdürü Ronny Merten’in de yer aldığı buluşmada gerçekleştirilen sunum ve workshoplarda, Kemer’in Akdeniz’in proje ile geliştirilen ilk bölgesi olduğu, öncelikle Alman ziyaretçiler tarafından keşfedildiği ve yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Zamanla bu ilginin azaldığı, ancak bundan sonra bunun geri kazanılması için bölgenin sadece mevcut zorlu dönemlerde değil, sürdürülebilir şekilde pazara desteğinin devam etmesinin önemi vurgulandı.

Düzenlenen turlarda katılımcılara bölgenin Phaselis, Myra, Kekova gibi antik kentleri tanıtıldı. Ayrıca St. Nicholas Kilisesi ziyareti, Tahtalı dağı ve Kemer koyları gezisi de gerçekleşti. Bunula beraber, trekking ve bisiklet de dahil olmak üzere, Kemer’in tatilcilere sunduğu tüm aktiviteler gelen misafirlere tanıtıldı. Organizasyon, Pazar akşamı gerçekleşen gala ile son buldu. /TOURISM TODAY

En az 10 karakter gerekli