DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20564392,76%
Antalya
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İŞTE ANTALYA.. DAĞDA KAR, OVADA BAHAR, ŞEHİRDE FIRTINA, TATİLCİLER DENİZDE
20 okunma

İŞTE ANTALYA.. DAĞDA KAR, OVADA BAHAR, ŞEHİRDE FIRTINA, TATİLCİLER DENİZDE

ABONE OL
21 Nisan 2024 17:48
İŞTE ANTALYA.. DAĞDA KAR, OVADA BAHAR, ŞEHİRDE FIRTINA, TATİLCİLER DENİZDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya garip havası ile dikkat çekiyor. Antalya’da 4 mevsim aynı arada yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi kar temizliği yaparken, 20 Nisan’da fırtınaya teslim olan Antalya’da 21 Nisan’da deniz keyfi yaşanıyor. Ani hava değişiklikleri ise Antalyalıları depresyona sokuyor.

Antalya’da 4 mevsimin bir arada yaşanması Antalyalıları şaşkına çeviriyor. Vatandaşlar yanlarına yedek kıyafet almaya başladılar. Sabah gömlek giyen Antalyalılar yanlarında da tsihört taşıyorlar. Aniden değişen hava, çeşitli hastalıkları da yanında getiriyor.

DAĞDA KAR TEMİZLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yayla yollarını açmak için karları kürüyor. Antalya’nın bazı yaylalarında karla kaplı yollarda, kar temizleme çalışması yapılıyor.

" alt="">

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Nisan ayı ortasında yüksek kesimlerdeki yayla yollarında kar temizleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

AĞAÇLAR YERLERİNDEN SÖKÜLDÜ

Öte yandan Antalya’da 20 Nisan 2024 günü aşırı yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağış ve fırtına nedeniyle trafik aksadı. Tabelalar yollara uçarken, orta refüjlerdeki ağaçlar da yerinden söküldü.

TATİLCİLER DENİZE GİRİYOR

21 Nisan 2024 günü ise tatilciler denize girdiler. Kapalı havaya rağmen hava sıcaklığının 21 dereceye ulaşması ile birlikte tatilciler denize girdiler. Böylece Antalya 4 mevsimi bir arada yaşamış oldu.

ANİ HAVA DEĞİŞİKLİKLERİ SAĞLIĞI BOZUYOR

Öte yandan ani hava değişiminin sağlık sorunlarına neden olduğu belirtildi. Ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu zorlaştırdığı belirtildi. Ani habva değişikliği ile

Solunum sistemi ve dolaşım sistemi etkilenir.

Üst solunum yolları enfeksiyonları.

Yeni hava değişime bağlı migren atakları.

Tansiyon sorunları.

Kişinin duygu durumunu etkileyebilir, sinirlilik, endişe hali ve aşırı hassasiyet ortaya çıkabilir.

Hava değişimi kişide yorgunluk, uyku düzeninde değişiklik yapabilir. /GÜNDEM – Nihat TOKLU

En az 10 karakter gerekli