DOLAR 32,1933 0.03%
EURO 35,0253 0.08%
ALTIN 2.501,90-0,33
BITCOIN 22832235,95%
Antalya
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKÇE ÖĞRENMİŞ.. ROBOT SOPHİA İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ ÖDÜL GETİRDİ
114 okunma

TÜRKÇE ÖĞRENMİŞ.. ROBOT SOPHİA İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ ÖDÜL GETİRDİ

ABONE OL
12 Şubat 2024 09:38
TÜRKÇE ÖĞRENMİŞ.. ROBOT SOPHİA İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ ÖDÜL GETİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2023 Yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında Antalya merkezli InCity Dergisi İmtiyaz Sahibi Güldal Siğinç, “Robot Sophia” röportajıyla ödül almaya hak kazandı.

Suudi Arabistan vatandaşı ve dünyanın ilk insanslı robotu Sophia ile ilk Türkçe röportajı gerçekleştiren ilk Türk gazeteci olan InCity Dergisi İmtiyaz Sahibi Güldal Siğinç’in bu sıra dışı röportajı oldukça dikkat çekti.

Ödül aldığının açıklanmasının ardından, bu röportajı gerçekleştirmesinde katkısı olan Hansel Robotics’e ve tüm Digiverse Deneyim Evreni ailesine teşekkürlerini sunan Siğinç, röportaja giderken yolda ‘Bu röportaj ödül alır’ dediğini ifade etti. Kendisi için de ilginç bir deneyim olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Güldal Siğinç; “Ben röportajı gerçekleştirmeden iki gün önce Sophia Türkçe bilmiyordu. İki gün içerisinde kendisine Türkçe dili yüklendi ve biz röportajımızı Türkçe olarak gerçekleştirdik. Beni zaman zaman güldüren, bazen uzun uzun düşündüren bir röportaj oldu bu. Ve ödül getirdiği için son derece mutluyum. Tüm Jüri üyelerine ve AGC yönetimine teşekkür eder, yarışmaya katılan ve ödül alan tüm kıymetli gazeteci arkadaşımı kutlarım” dedi. /GÜNHABER

" alt="">

En az 10 karakter gerekli