DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20545612,50%
Antalya
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ.. KOŞAN BİR ANTALYA GÖRMEMİZ LAZIM’
59 okunma

‘BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ.. KOŞAN BİR ANTALYA GÖRMEMİZ LAZIM’

ABONE OL
30 Mart 2024 16:14
‘BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ.. KOŞAN BİR ANTALYA GÖRMEMİZ LAZIM’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Serik Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla buluştu. Bakan Ersoy burada yaptığı konuşmada, “Antalya asla duramaz, hep koşmalı. Koşan bir Antalya görmemiz lazım. O nedenle 31 Mart seçimleri çok önemli” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Antalya’nın Serik Millet Bahçesinde vatandaşlara buluştu. Renkli geçen buluşmaya AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhur İttifakı Serik Belediye Başkanı adayı Veli Vural ve Alkoçlar Şirketler Grubu ve Lider Medya CEO’su Ender Alkoçlar da katıldı. İkinci kez bakan olduktan sonra Antalya’yı ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba dolaştığını dile getiren Bakan Ersoy, “Burada çiftçilerimizle, esnafımızla, öğrencilerimizle, gençlerimizle, iş adamlarımızla, yatırımcılarımızla, turizmcilerimizle bir araya geliyoruz. Sorunlarını dinliyoruz, ihtiyaçlarını yerinde görüyoruz. Müdürlerimizle beraber bu çalışmaları kısa, orta, uzun vadeli programlarla çöze çöze ilerliyoruz. Son 75 gündür yoğun bir şekilde Antalya’mızı karış karış dolaşıyoruz. Dolaştıkça da Antalya’mızın sorunlarına, ihtiyaçlarına daha fazla hakim oluyoruz” diye konuştu.

“31 MART SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ersoy, geçen yılı yaklaşık 16 milyon turistle rekor kırdığını ve bu yıl beklentinin 17 milyondan fazla olduğunu kaydederek, “2023 yılını Türkiye rekor sayıda ziyaretçiyle kapattı 57 milyona yakın misafir aldık. Bunun 16 milyon gibi büyük bir kısmını da Antalya’da ağırladık. 2024 çok daha iyi olacak, Antalya’da 17 milyondan fazla ziyaretçi beklediğimiz bir yıl. Bundan sonra rekor kıra kıra turizm sayılarını yukarıya taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Antalya’da 2.7 milyon nüfustan bahsediyoruz. Kentin coğrafi konumuna baktığımız zaman Gazipaşa’dan, Kaş’a kadar 680 kilometrelik uzunluğa yayılmış bir şehirden bahsediyoruz. 19 tane ilçemiz var. Hem yurtdışından, hem yurt içinden çok yoğun göç alan bir şehiriz. Artık sadece Türkiye Türklerin gözünde değil, dünyanın en güzel turizm şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu kadar hızlı bir Antalya’ya sahipken, Antalya asla duramaz, hep koşmalı. Koşan bir Antalya görmemiz lazım. Çünkü Antalya durursa devamlı göç alan büyüyen bir şehir durursa aslında yerinde durmuyor, geriye gidiyor demektir. O nedenle 31 Mart seçimleri çok önemli” dedi.

" alt="">

ÖZHASEKİ’DEN SEÇİM VURGUSU

Yerel seçimlerin önemli olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Bu seçimlerin önemli tarafı genel bir seçim olduğu için beldemizi, ilçemizi, ilimizi geleceği hazırlayacak insanlar ise onu seçiyoruz. Genel idarede belki farklı düşüncelerimiz olabilir. Ama bu seçimlerde biz geleceğimizi oyluyoruz. Düzgün çalışkan işine hakim gecesi gündüzü vatandaşın işi olan bir başkan seçersek o şehirlerin geleceği de aydınlık oluyor. 1994 öncesinde belediyecilikte CHP’nin ideolojik bir tavrı vardı. Çeşmelerden su akmazdı, çöp dağları birikirdi” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli