DOLAR 32,1960 0.05%
EURO 34,9731 -0.06%
ALTIN 2.509,65-0,02
BITCOIN 22514233,80%
Antalya
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOSYAL MEDYADA ANTALYALI YÖRÜKLER VE ALEVİLERE AĞIR HAKARET
43 okunma

SOSYAL MEDYADA ANTALYALI YÖRÜKLER VE ALEVİLERE AĞIR HAKARET

ABONE OL
29 Nisan 2024 10:48
SOSYAL MEDYADA ANTALYALI YÖRÜKLER VE ALEVİLERE AĞIR HAKARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski adıyla Twitter yeni adıyla ‘X’ olan sosyal medyadaki bir hesaptan Antalyalı yörükler ve alevilere ağır hareketler içeren bir paylaşım yapıldı.

Değişik tarihlerde Atatürk’e de ağır hakaretlerde bulunulan Devlet’i Aliyye Türkiye sosyal medya hesabının profilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının kullanılması dikkat çekti.

Bu hesabı Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de takip ettiği anlaşıldı.

İstanbul kaynaklı bir hesap olduğunu konum işaretine, ‘İslambol’ yazarak belli eden Devlet’i Aliyye Türkiye hesabı, büyük bir saygısızlığa imza attı.

" alt="">

Bu hesaptan, Antalyalı İbrahim Enver Kacak’ın x hesabındaki profilinde yer alan ‘Türkiye Türklerindir, ‘Yörüklerin şehri, Atatürk’ün neferleri’ yazıları ile Atatürk’ün, “Ey ağalar beyler, Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez” sözleri hedef aldı.

Devlet’i Aliyye Türkiye hesabından, kendisini Antalyalı bir yörük olarak tanıtan İbrahim Enver Kacak’ın profili paylaşılarak, bozuk bir Türkçe kullanılıp şu çirkin ifadelere yer verildi:

“antalya yörük yazdımı %100 alewi gawurudur hemde tam pagan dinsizinden suriyeli nusayri alewileri,dersim alewilerinden sonra en radikal fanatik gawur bunlar atatürkcülük işlarine geliyor tam İslam düşmanı bunlar ısparta ve antalya arasında gızıl en aşağılık rum’yörük bunlar” /GÜNHABER

En az 10 karakter gerekli