DOLAR 32,2014 0.06%
EURO 35,0379 0.12%
ALTIN 2.499,57-0,42
BITCOIN 22900366,11%
Antalya
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKTOK DEVRİ BİTİYOR MU?
58 okunma

TİKTOK DEVRİ BİTİYOR MU?

ABONE OL
14 Aralık 2023 11:36
TİKTOK DEVRİ BİTİYOR MU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçerikleri nedeniyle tartışmalara yol açan sosyal medya uygulamalarının gözdesi TikTok, her geçen gün tehlike arz etmeye devam ediyor. Son dönemlerde uygulamanın kapatılması konuşuluyor. Peki, Tiktok kapatılacak mı?

Sosyal medya platformları arasında bulunan TikTok gündemden düşmüyor. TikTok’ta müstehcen görüntüler paylaşanlar, 18 yaş altı uygulamayı kullanan çocuklar ve fenomenlere düzenlenen gözaltılar sonrası akıllarda acaba Tiktok kapanacak mı? sorusu merak uyandırdı.

DOKUZUNCU ÜLKE

TÜİK tarafından yapılan hesaplamada 85 milyon nüfusu olan Türkiye’nin %36’sının Tiktok hesabına sahip olduğu tespit edildi. Statista’da (veri portalı) yer alan veriler incelendiğinde ise Türkiye’de 2023’ün temmuz ayında 29.98 milyon kişinin Tiktok kullanıcısı olduğu bilgisine ulaşıldı. Türkiye, dünyada en çok TikTok kullanıcısı olan dokuzuncu ülke. Hal böyle olunca da her yaştan binlerce insanın kullandığı TİKTOK kullanımı konusunda halk endişeye kapıldı.

YAŞ FİLTRESİ UYGULANACAK

" alt="">

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda, sosyal medya platformu TikTok’ta tartışmalara yol açan konular ele alındı. Konuya ilişkin Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bu konunun kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak “Bir taraftan özgürlükleri savunurken, öbür taraftan da bireyin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve aile mahremiyetinin temin edilmesi, gençlerin sağlıklı bir şekilde eğitim alması noktası bizim kırmızı çizgimizdir. Bir şehrin meydanında nasıl ki bir kadının soyunması ve o insana etrafındakilerin para bağışlaması hayatın olağan akışına ters ise dijitalde de terstir. Bu sadece TikTok için geçerli bir uyarı değildir. Muhakkak yaş filtresinin sıkı bir şekilde uygulanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. /ANTALYAGÜNDEM – Yunus DEMİR

En az 10 karakter gerekli